03 Aralık 2018 Pazartesi 12:20
Hastalıklara Karşı Vücudunuzu Koruyun

Havaların soğuması nedeniyle insanlar hastalanmaya başlamaktadır. Bu süreç içerisinde hastalıklar kapıyı çalmadan kendimizi buna hazırlamamız gerekir.

Doğal yollarla hastalıklara karşı önlem alarak direnç kazanabilirsiniz. Vücut direncini yükseltmek ve özellikle soğuk havalar da daha da etkilidir. Soğuk dönemlerde alacağınız önlemler ile bağışıklık sistemlerinizi güçlendirebilir ve bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatabilirsiniz. Bu yazımızda sunduğumuz pratik yöntemler sayesinde sizde kış ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz. Detayları yazımız içerisinde sizlerle bir araya getiriyoruz.

Adaçayı Ve Vitamin Desteği

Kış ayları geldiği zaman adaçayının enfeksiyon veya iltihap sorunlarında mikroplarla savaşma özelliğinden faydalanabilirsiniz. Adaçayı içerisinde bulunan uçucu bileşenler ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Hastalanmaya karşı korunmamıza yardımcı olan adaçayını sizlere öneriyoruz. Güvenilir markalar arasından kaynayan içerisine 10 dakika kadar demlemeye bırakınız. Demlenmiş olan adaçayını gün içerisinde 3’er fincan içerseniz bağışıklık sistemimizi güçlü hale getirebilirsiniz. Bitki çayı şeklinde tüketilmesinin yanında gargara özelliğini de kullanabilirsiniz. Tadını sevmeyen kişiler adaçayı ile gargara da yapabilir.

C vitamini vücudumuzda depo edilmemektedir. Bu nedenle günlük şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Özellikle sonbahar dönemlerinde yeterli oranlarda C vitamini alımı problemleri büyük oranda engelleyebilmektedir. Mevsimi geldiğinde, günlük olarak tüketilecek olan C vitamini yüksek olan portakal ya da mandalina gibi turunçgiller içerisinde yer almaktadır. Meyveleri posası ile beraber tüketmeniz uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.