09 Aralık 2018 Pazar 16:46
Karın Ağrısı Deyip Geçmeyin! İşte Gerçekler!

İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, mide ağrısına pek çok faktörün neden olduğunu, bunlar arasında kalp krizinin de yer aldığının asla unutulmaması gerektiğini söyledi. 

Kalp krizinin, hayatı tehdit edici çok ciddi bir sağlık sorunu olduğunun artık herkes tarafından bilindiğini kaydeden Gümürdülü, bu yüzden kalp krizi ve belirtilerinin çok iyi tanınması gerektiğini ifade etti.

Kalp krizinin, her zaman ağır, ezici göğüs ağrısı ile gerçekleşmediğinin altını çizen Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, "Belirsiz mide ağrısı, hazımsızlık ya da mide ekşimesi de kalp krizi habercisi olabilir. Mide ağrısına neden olan birçok faktör vardır. Ama kalp krizinin de midede ağrıya neden olduğunu unutmamak gerekir" dedi.

"GÖĞÜS AĞRISI OLMADAN DA MİDEDE AĞRI OLABİLİR"

Kalp krizinin genellikle koroner arterde oluşan bir kan pıhtısı nedeniyle oluştuğunu belirten Gümürdülü, "Bu kan pıhtısı kalp kasına kan gelmesine engel olur ve kalpte ağrı, kramp ve sıkışmaya neden olur. Bireyler ise bu durumu göğüste sıkışma olarak hissederler. Fakat bu ağrı yayılıcı olabilir.

Boyun, omuz, kol ve yazımızın konusu olan mide ağrılarına yol açabilir. Ağrı gerçekten kalpte olmasına rağmen, bu ağrı karın ya da midedeki bir bölgeye yayılabilir. Böyle semptomlar ciddidir ve acil önlem alınmasını gerektirir. Kalp krizi durumlarında göğüs ağrısı olmadan da midede ağrı gerçekleşebilir" ifadelerini kullandı.

"HER MİDE AĞRISI DA KALP KRİZİ DEĞİL"

Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, her mide ağrısının kalp krizi işareti olmadığına da işaret etti. Gümürdülü, mide ağrısına neden olan diğer sorunları ise, "Asit reflüsü veya gastroözofageal reflü hastalığı, gıdaların sindirimi ile bir sorundan dolayı ekşimesi, sindirimdeki bir problem nedeniyle mide alanında hazımsızlık, şişkinlik hissi, peptik ülser, gastrit, pankreas iltihabı, safra kesesi iltihabı ve hepatit" şeklinde sıraladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.