20 Ocak 2018 Cumartesi 11:06
Kilo Almak İsteyenlere Kesin Çözüm!

Dengeli beslenme kilo almanızın başlıca nedenleri

Sağlıklı beslenme deyince ilk akla gelenler sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek, yağlı yemeklerden uzak durmak. Fakat bilinçsizce tüketilen her besin gibi sebzelerinde rastgele miktarlarda ve düzensiz aralıklarla tüketilmesi kilo artışı konusunda bünyemizi etkileyebilir.

Sürekli ve düzensiz bir şekilde aynı besinleri tüketmek kalori bakımından kilo kontrolü sağlamada bir engel oluşturur. Örneğin bir porsiyonu ortalama 85-90 gr olan barbunya tüketimimizde yaklaşık 108 kalori almış oluyoruz. Bunu öğün bazında incelediğimizde yüksek kalorili bir sebze olduğunu görebiliriz. Eğer öğünlerimizin aralıklarına dikkat eder ve tüketeceğimiz besinin kalori hesabını yapabilirsek beslenme konusunda doğru adımları

atmaya başladık diyebiliriz. Bu arada kızartma gibi yağlı ve fazla tuzlu yemeklerden, tatlılardan, hamur islerinden de uzak dürmeliyiz.

Beslenme v​​​​​e uyku düzeni

Düzenli bir uyku düzenimiz varsa beslenme ihtiyacımızın da düzene girmesi kolaylaşacaktır. Öğünlerimizin zamanını belirlerken aldığımız kalorileri iki öğün arasında elimizden geldiğince yakmaya çalışmamız gerekir. Sabah erken saatlerde güne başlamak ve kahvaltı yapmak gerekir. Ara öğünlerin saatlerinin geçmemesine dikkat etmek ve akşam yemeği saatinizde çok gece bırakmamak yararlı olacaktır.

Su tüketimi ve kilo

Kilo sorununda beklide en büyük etken su tüketimi. Yetişkin ve normal kiloya sahip bir insanın günde ortalama 2 litre su tüketmesi gerekmektedir. Bu miktar kilo sorunu yaşayan insanlar için 2 litrenin üstünde olmalıdır. Özellikle diyet yanı sıra spor da yapan kişiler aktivite esnasında daha fazla sıvı kaybına uğrayacaklarından bunu göz ardı etmemelidir. Tüm bunlara dikkat edilmesi sonucu dengeli beslenmeyi hayat standartı haline getirmiş kişilerde istenilen kilo kontrolü belli ölçüde sağlanabilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.