14 Ocak 2021 Perşembe 19:21
Koronavirüs Aşısı nasıl Olunur? Randevu Nasıl Alınır?

Koronavirüs aşı randevusu e-devlet ve MHRS ile nasıl alınır? Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu

Koronavirüs aşı uygulaması 81 ilde başladı. Aşı randevusu MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden veriliyor. Corona virüs aşılama programı e Nabız ve SMS ile sorgulanabilecek. Covid-19 Aşı randevusu için adım adım yapacaklarınızı anlattık detaylar haberimizde.

Aşı randevu alma ekranı, MHRS aracılığıyla erişime açıldı. Koronavirüs aşısı öncelikle sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü kişilere yapılacak. Koronavirüs aşısı olmak isteyenler e-Nabız uygulamasından ana menüde bulunan 'Covid-19 aşı durumu' kısmından aşı öncelik durumunu sorgulayabilecek. Öncelikli grupta yer alınması durumunda sistem kişiyi, randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendirecek ve buradan aile hekimi ve tüm hastanelerden randevu alınabilecek

SMS YOLU İLE DE AŞI DURUMU SORGULANABİLECEK

Koronavirüs aşısı için SMS yolu ile de öncelik durumu sorgulanabilecek. Randevu bilgileri bu kez kişinin telefonuna iletilecek. Sağlık kuruluşunda aşısını olan kişi dilerse aşı uygulayan sağlık personeline aşının 2'nci dozu için randevu oluşturabilecek. Yine oluşturulan randevu ile ilgili bilgiler SMS ile telefona gönderilecek. 

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Yurt genelinde E-Devlet şifresi ile MHRS ekranına ulaştığınızda bir kaç adımda kolaylıkla randevu oluşturabiliyorsunuz. (Tabi öncelikli guruptaysanız bunları yapabiliyorsunuz)

Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ekranını açın. 

Daha sonra karşınıza çıkan ekranda ister E-Devlet butonunu kullanıp yönergeleri izleyin yada üye ol butonuna basıp üye olduktan sonra giriş yapın.

Giriş yaptıktan sonra üst tarafta yer alan  "Hastane randevusu al" sekmesini tıklayın 

Karşınıza çıkan ekrandan "Genel Arama" seçeneğini işaretleyin.

Daha sonra "Covid-19 Aşı" seçeneğini işaretleyin.

Tüm bunları harfiyen yerine getirdiğinizde eğer sağlık çalışanı değilseniz "COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Yeni öncelikli gruplar eklendikçe durumunuz yeniden değerlendirilecektir." uyarısı çıkacaktır.  Bu da biraz daha beklemeniz gerektiğini belirtiyor. İlerleyen süreçte 65 yaş üstü ve kronik hastalığa sahip olan kişiler için de açılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN COVID-19 AŞISI BİLGİLENDİRME PLATFORMU

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından aşıya acil kullanım onayının verilmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri canlı yayında aşı oldu. Bakanlık, aşılanan kişi sayısının anlık takip edilebildiği 'Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu' oluşturdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.