26 Temmuz 2021 Pazartesi 23:34
Meme Estetiği İle Daha Dik Göğüsler Hayal Değil

Meme dikleştirme estetiği ameliyatı; aşırı kilo değişikliği, yaş alma, hamilelik, emzirme, yer çekiminin etkisi gibi faktörler sonucunda göğüs dokusunda meydana gelen aşağı doğru sarkmanın giderilmesi için uygulanan bir cerrahi prosedürdür.

Meme dikleştirme estetiği ameliyatının amacı memelerde farklı nedenlerle ortaya çıkan sarkmaların toplanmasıdır. Meme dikleştirme ameliyatı farklı teknikler kullanılarak uygulanabilir. Kullanılacak olan teknik hasta özelinde meme hacminin yeterli olup olmadığında ve göğüs sarkmasının derecesine göre belirlenir.

Eğer hastada meme sarkması ile birlikte hacim yetersizliği de bulunuyorsa meme dikleştirme ameliyatı ile birlikte meme protezi koyulması ihtiyacı oluşabilir. Ya da meme sarkıklığı ile birlikte memelerin olması gerekenden daha büyük olduğu durumlarda meme dikleştirme ameliyatı ile birlikte meme küçültme ameliyatı da yapılabilir.

Meme dikleştirme operasyonlarındaki başarısı ile tanınan Op.Dr.Evren İşçi Kliniği’nin uzman ekibi operasyonlardan önce, hastanın isteklerini ve şikayetlerini ayrıntılı bir şekilde dinlemesinin yanı sıra hastanın bir başka hastalığı olup olmadığını diğer bir deyişle tıbbi öyküsünü detaylı bir şekilde inceler. Sağlık geçmişine dair bilgileri alınan hastanın eğer varsa menstrual siklus, emzirme, gebelik süreçleri ve geçirdiği operasyonlar hakkında bilgi alınır. Meme fotoğrafları 3 boyutlu olarak değerlendirmeye alınır. Ameliyatın sanal olarak simüle edilmesi ile ameliyat sonrası elde edilecek olan sonuç hastaya gösterilir. Ardından meme dikleştirme operasyonu ile birlikte implant uygulaması yapılıp yapılmayacağı kararlaştırılır. Hastaya nelerin mümkün olup nelerin mümkün olmadığı hakkında ayrıntılı açıklamalar yapılıp ameliyat sonucu ile ilgili beklentilerin gerçekçiliğinden emin olunur. Daha sonra ameliyat tarihi kararlaştırılır.

Meme Dikleştirme Ameliyatında Uygulanan Yöntemler

Uygulanacak olan yöntem doktor tarafından hastanın meme dokusuna, memelerin sarkıklık derecesine ve buna benzer etkenlere dayanılarak belirlenir. Genel anestezi altında gerçekleştirilen ameliyatta meme başının ve halkasının yeni yeri ve genişliği, hastanın vücut ölçüleri ve belirli anatomik noktalar dikkate alınarak belirlenir. Fazlalık oluşturan deri çıkarılarak meme başının yeri düzenlenir.

Memedeki sarkma belirli etkenlere göre sınıflandırılır. Sarkma meme başının, meme altı çizgisinin hizasında ya da daha aşağısında olmasıdır. Meme başının meme altı çizgisinin hizasında ya da yakınında olması 1.derece sarkma olarak kabul edilir. Bu tür sarkmaların olduğu hastalarda meme halkasının üzerinde bulunan deriden yarım ay şeklindeki bir parçanın çıkarılarak meme halkası biraz yukarı taşınabilir.

Meme başının meme altı çizgisinden 1-3 cm aşağıda olması 2.derece sarkma olarak değerlendirilir. Meme ucu halkasının çevresinden daha büyük bir deri parçası çıkarıldıktan sonra halka daha küçük çaptaki meme başı halkasına büzülerek dikilmesiyle bu yöntem uygulanır. Ya da vertikal kısa skar tekniği de uygulanabilir. Bu teknikte halka etrafı büzülerek dikilmez. Üstte meydana gelen deri açıklığının, meme halkasının altına kaydırıldığı bir yöntem uygulanır ve aşağı doğru uzanan dik bir iz kalır.

Meme başının meme altı çizgisinden 3 cm’den daha fazla aşağıda olması 3.derece sarkmadır. Bu durumda ters T şeklinde z bırakan Vertikal mastopeksi uygulanmakta olup meme altında ek olarak yatay bir iz daha kalır. Bu yöntem ile memenin tam bir koni ve yuvarlak şekil alması sağlanabilir.

Meme dikleştirme ameliyatından sonra meme başını daha yukarıda bir seviyeye yani normal yerine gelmesi sağlanır. Bu seviye hasta ayaktayken hafif öne ve yukarı doğru şeklindedir. Ameliyattan sonra uygulanan tekniğe göre kalan izler genellikle ilk 6 ay daha pembedir. Daha sonra iz azalmaya ve pembeliğini kaybetmeye başlar. Kişisel farklılıklara bağlı olarak belirli bir süre sonunda belirsizleşir. Nadir görülmekle birlikte izler aşırı belirgin olduğunda ikinci bir düzeltme ihtiyacı oluşabilir.

Meme Dikleştirme Ameliyatından Sonra

Meme dikleştirme ameliyatında uygulanan tekniğe göre süt kanallarının kesilmesi gerekmeyebileceğinden hastanın emzirme fonksiyonunda herhangi bir sorun olmaz. Operasyonun ardından dolaşım problemlerine bağlı olarak nadiren yağ dokusu ve meme ucu dokusu nekrozu gibi spesifik komplikasyonlar oluşabilir. Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün hasta ağrı hissedebilir. Bu durumda doktorun önerdiği basit ağrı kesicilerin kullanılması etkili bir çözümdür.

Meme dikleştirme ameliyatından sonraki erken dönemde memeler fazla kalkık ve sert bir görünüme sahip olurlar. Zaman geçtikçe memeler yumuşamaya ve hafifçe sarkmaya başlar. Bu sayede daha doğal kalkık bir görünüme ortaya çıkar. Ameliyattan sonra hasta aşırı kilo alır ya da aşırı kilo verirse memelerde sarkmaya meydana gelebilir. Bu tür istenmeyen durumların önüne geçilebilmesi için ameliyattan sonra kilo kontrolü konusunda dikkatli olunmalıdır.

Meme dikleştirme ameliyatından sonra hamilelik süreci yaşandığı durumlarda da hamilelik ve emzirme döneminde yaşanan değişimlere bağlı olarak sarkmaya oluşabilir. Bu yüzden hamilelik planlayan kadınların meme dikleştirme ameliyatını hamilelik sonrası döneme ertelemeleri çok daha doğru bir karar olur.

Tüm bunlara ek olarak meme dikleştirme ameliyatından sonra yaş alma ve yer çekiminin etkisi gibi faktörlere bağlı olarak göğüslerde sarkma görülebilir. Ancak bu doğal etkenler ameliyattan önceki görünümün yeniden ortaya çıkmasına neden olabilecek kadar ciddi değişimlere yol açmazlar.

Detaylı bilgi almak için : https://drevrenisci.com

Son Güncelleme: 03.09.2021 23:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.