15 Ocak 2018 Pazartesi 22:27
Nasıra Süper Çözüm

Epsom tuzu ve ponza taşı

Epsom tuz emme nasırları emmek için en etkili yöntemlerden biridir. Ayaklarınızı veya ellerinizi sıcak bir epsom tuzlu suya batırılmak magnezyum ve sülfatın varlığı nedeniyle cildi yumuşatmaya yardımcı olur. Anti-inflamatuar özelliklerinden dolayı da epsom tuzu, ayaktaki enfeksiyonların iyileşmesine yardımcı olur. Yumuşatılmış cildi ponza taşıyla ovmak ölü ve sertleştirilmiş cildi temizler Malzemeler: 3-4 çorba kaşığı epsom tuzu - 1 litre ılık su - Ayaklarınızın sığacağı büyüklükte bir kap - Ponza taşı

2

Yapılışı: Ilık suyun içerisine epsom tuzunu ekleyip tamamen çözülene kadar karıştırın. Ayaklarınızı bu suda 30 dakika bekletin. Su ısı kaybederse üzerine sıcak su ilave edebilirsiniz. Ayaklarınızı sudan çıkartın ve ponza taşı ile nasırlı bölgeyi nazikçe ovun. Sertleşen cildiniz yumuşayana kadar devam edin. Ayağınızı durulayın ve havlu yardımıyla kurutun. Cildi rahatlatmak için nemlendirici uygulayabilirsiniz. Haftada 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz.

3

Elma sirkesi

Elma sirkesi, nasırların çıkarılmasındaki beklentilerini karşılayan güçlü bir sağlık toniği olarak bilirnir. Elma sirkesinin asidik yapısı, nasırların parçalanmasını sağlar. Malzemeler: Elma sirkesi - Tıbbi bant - Ponza taşı

4

Yapılışı: Elma sirkesini bir pamuğa dökün ve nasırlı bölgeye yerleştirin. Üzerini tıbbi bantla bantlayıp bir gece kalmasını sağlayın. Ertesi sabah, pamuğu çıkartın ve cildi nasırdan arındırmak için ponza taşıyla ovuşturun. Nasır kaybolana kadar her gün tekrarlayın. Nasır durumuna bağlı olarak tedavi 1 hafta veya daha fazla sürebilir.

5

Muz kabuğu

Muz lezzetli bir meyve olmanın yanı sıra birtakım sağlık faydaları da var. Bu sağlık faydalarından biri de sinir bozucu nasırlardan kurtarmasıdır. Muz kabuğu potasyum, salisilik asit ve lutein bakımından zengin olduğu için sertleşmiş nasırları etkili bir şekilde yok eder. Ayrıca unutmamak gerekir ki muz kabuğu sivrisinek sokması ve siğilleri yok etmek için de kullanılır. Muz kabuğunu nasırlı bölgenin üzerine koyun ve üzerine bir çorap giyin gece boyunca ayağınızda kalabilir. Ayrıca gün içerisinde yaparsanız nasırın üzerini muz kabuğu ile ovun. 1 hafta boyunca her gün uygulayın.

6

Karbonat ve zeytinyağı karışımı

Karbonat nasırları geçirmek için kullanılan başka bir yöntemdir. Sertleşmiş cildi yumuşatmaya yardımcı olan hafif aşındırıcı özelliklere sahip olan karbona, limon ve zeytinyağı ile cildinizi yumuşak ve pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz. Malzemeler: 1 çorba kaşığı karbonat - 1 çorba kaşığı limon suyu - 2 çay kaşığı zeytinyağı

7

Yapılışı: Zeytinyağı ve limon suyunu iyice karıştırın, karışımın üzerine karbonatı ekleyin ve oluşan karışımı pamuk yardımıyla nasırlı bölgeye uygulayın. Nasır kaybolana kadar her gün uygulayabilirsiniz.

8

Ağız çalkalama suları ağız yarası gibi problemlerin çözümü için güçlü bir bileşendir. Ağız çalkalama suyunun nasırları geçirdiğini biliyor muydunuz? Sizi hayal kırıklığına uğratmadan cildi yumuşatır ve nasırın kolayca çıkmasını sağlar. Malzemeler: Yarım fincan ağız çalkalama suyu - Yarım fincan beyaz sirke - 1 fincan su Yapılışı:Tüm sıvıları karıştırarak ayaklarınızı bu su karışımına batırıp 15 dakika bekletin. Sirke asitli yapısı ile cildi pul pul dökmeye yardımcı olur. Nasırlarınız kaybolana kadar 1 hafta boyunca her gün tekrarlayın.

Anahtar Kelimeler:
AyakMuzNasır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.