22 Ocak 2018 Pazartesi 23:55
Ne zaman Öleceğimizi Bilen Bir Yapay Zeka Üretiliyor

Stanford Üniversitesi araştırmacıları geliştirdikleri bir yapay zeka ile hastanede yatan ölümcül hastaların ne zaman öleceğine dair bilgiler vermesi hedefliyor. Böylece, ölüm döşeğindeki hastaların son günlerini kendi istedikleri şekilde geçirmesi sağlanacak.

Araştırmacılar, Stanford Hastanesi ve Lucile Packard Çocuk Hastanesi'nden alınan Elektronik Sağlık Kaydı (EHR) verilerini inceleyerek yaklaşık iki milyon çocuğun ve yetişkin hastanın sağlık geçmişi ile ilgili veriler elde etti.

Geliştirilen yapay zeka ile de ciddi veya terminal hastalıkları olan hastaların ölüm oranını önceden tahmin edebilen bir "sinir ağı" sistemi tasarlandı.

Stanford araştırmacıları, "Rahatlıkla toplanan ESK (elektronik sağlık kayıtları) verilerinin, hastaları palyatif bakım için izlemeye öncelik veren bir sistem oluşturmak için kullanılabileceğini gösteriyoruz" diye açıklıyor.

Son Güncelleme: 22.01.2018 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.