05 Temmuz 2020 Pazar 10:31
Oxford Üniversitesi'nden Açıklama: "Aşı Başarılı!"

Altı ay önce Çin'de başlayan pandemi nedeniyle ölü ve vaka sayısı her geçen gün artarken küresel çapta aşı geliştirmek için 135 ayrı çalışma yürütülüyor. 

Bilinen aşılardan 8’i Çin’de olmak üzere 12 tanesi insanlar üzerinde deneniyor.

"AŞIYA GÜVENMEYİN, EN KÖTÜSÜNE HAZIRLANIN"

İlk sonuçları sevindiren ve şu anda insan deneylerinde üçüncü aşamada bulunan Oxford Üniversitesi, geliştirdikleri potansiyel aşıya ilşkin bir açıklama yaptı. Reuters’ın belirttiğine göre, aşı çalışmalarının başında olan ve daha önce aşının eylül ayında hazır olabileceğini söyleyen Profesör Sarah Gilbert, “Aşının kış aylarında hazır olacağını varsaymayın. En kötü senaryoya hazır olun” diyerek, insanların salgından korunmak için sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam ettirmesini istedi. 

GRİP AŞISI OLMAK BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Bununla beraber, İngiltere’deki vatandaşların kış aylarından önce grip aşısı olmasının çok önemli olduğu, bu şekilde hastanelerdeki yanlış Covid-19 başvurularının önüne geçilebileceği bildirildi.

COVİD-19'A KARŞI BAĞIŞIKLIK TEPKİSİ SAĞLADI

Diğer yandan ise, Profesör Gilbert, şu ana kadar yapılan çalışmalarda potansiyel aşının koruma sağlayacak düzeyde bağışıklık tepkisi yarattığını gördüklerinden mutlu olduklarını söyleyerek, üçüncü aşama deneylerinin 8 bin gönüllü üzerinde devam ettiğini söyledi. Gilbert, aşının hazır olacağı tarihin deney sonuçlarına bağlı olduğunu ve şuanlık belli bir zaman çizelgesinin olmadığını söyledi.

Oxford Üniversitesi tarafından hazırlanan AZD1222 adlı aşının dağıtımı AstraZeneca tarafından yapılacak. Firma, geçen ay 400 milyon doz aşının Almanya, Fransa ve Hollanda’ya dağıtılması için anlaştı. Diğer yandan ise, aşının ilk 100 milyon dozunun öncelik olarak üretici İngiltere’de, 400 milyon dozunun ise ABD’de dağıtımı iki ay önce kararlaştırılmıştı.
 
 

Son Güncelleme: 08.07.2020 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.