05 Aralık 2018 Çarşamba 19:18
Sigarayı Bırakmak İçin Yapılması Gerekenler

Sigaranın zararları saymakla bitmiyor. Sigara kullanan kişiler sigarayı bırakmak için yapılması gerekenler üzerinden harekete geçebilir.

Sigarayı Bırakmak İstiyorum

Elbette bağımlı olduğunuz bir şeyden kurtulmanın en önemli yolu kararlı olmanızdır. Diğer tüm öneriler sadece bu sürecin daha hafif atlatılması içindir. Sigarayı bırakmak için yapılması gerekenler kapsamında sunulan önerileri değerlendirmenizin öncesinde, mutlaka kesin ve kararlı şekilde sigarayı bırakacak olduğunuz yönünde bir kararınızın olması gerektiğini bilmelisiniz.

Kararlı olun ve önerileri uygulayın…

Alternatifler

Elbette gün içinde çoğu zaman canınız sıkıldığında hatta belki de acıktığınızda bile elinize aldığınız ilk şey sigaranız. Bunun için kendinize alternatifler üretmeniz gerekiyor. Uzmanlar çoğu zaman bunun için sakızı öneriyor. Neden mi? Hem kilo almamak hem de gün içinde sigarayı çok daha az hatırlamanız açısından kendinize oluşturabileceğiniz güzel bir alternatif.

Yardım Alın

Eğer bırakamayacak kadar bağımlı olduğunuzu düşünüyorsanız, sigarayı profesyonel destek ile bırakmak yolunda ilerleyebilirsiniz. Bu durumda sizin desteklenmeniz, bırakmanızı da kolaylaştıracaktır. Azaltarak bırakmak diye bir şey olmadığını söyleyen uzmanların yolundan ilerlediğinizde, kısa süre içinde bıraktığınızı ve direkt olarak hiçbir şekilde sigara kullanmadığınızı göreceksiniz.

Sigara İçilen Ortamlardan Uzaklaşın

Gün içinde zaten canınız istedikçe sigarayı hatırlayacaksınız. Bir de yanınızda sigara kullanan kişiler ile bu durumu zorlaştırmayın. Sigarayı bırakmak için mutlaka sigara içilen ortamlardan uzun durmaya dikkat edin.

Son Güncelleme: 12.12.2018 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.