22 Nisan 2020 Çarşamba 20:15
Türk Bilim Adamlarından Erken Tanı Kiti

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgınına karşı dünya genelinde bir mücadele verilirken, Türk bilim adamlarından gurur verici bir atak geldi.

İzmir İTOB Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren biyoteknoloji firması olan TÜRKLAB, koronavirüsün teşhisine yönelik bir erken tanı kiti geliştirdi. 25 senedir çeşitli hastalıkların erken tanısına yönelik kit geliştiren firmanın projesi TÜBİTAK tarafından da onaylandı.   

Firma, erken tanı kitlerinin proje aşamasında dahi yurt dışından bir çok talebin geldiğini bildirdi.

"100 KAT DAHA HASSAS VE ÖZGÜL BİR TEST ORTAYA ÇIKIYOR"

Konuya ilişkin açıklama yapan TÜRKLAB A.Ş. Genel Müdürü Kartal Yağlıdere, dünyada mevcut olarak kullanılan tanı kitlerine kıyasla daha güvenilir bir metot uyguladıklarını belirtti. 

Yağlıdere, "Yaklaşık 25 yıldır bir çok hastalığın erken tanısında kullanılan tanı kitleri üretimi yapıyoruz. Korona virüsün dünyada yaygınlaşması sebebiyle de bu hastalığa yönelik bir erken tanı kiti geliştirdik.   

Bu bağlamda TÜBİTAK'a sunduğumuz projemiz onaylandı. Şu an dünyada kullanılan mevcut tanı kitlerinin bir üst modeli olan, çok daha güvenilir ve çok daha hızlı bir şekilde sonuç veren kitlerin üretimini planlıyoruz. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.