15 Ocak 2018 Pazartesi 23:40
Türkiye'de 3 Kişiden 1'i Obez

Verilere göre Türkiye'de şu an her üç kişiden biri obez.2015 yılında 23 bin 726 olan obeziteyle ilgili haber sayısı, 2016 yılında 24 bin 608, 2017 yılında ise 30 bin 925 oldu.

Business HT'nin aktardığına göre,  haberler içerisinde uzman yorumları incelendiğinde de, obezitenin özellikle yaşam tarzından kaynaklandığı ve düzensiz beslenme, hareketsiz yaşam gibi belli başlı faktörlerin obeziteye neden olan birincil etken olduğu belirlendi.

Obezite risk durumu 1975 ile kıyaslandığında üç kat artmış durumda. Artışın bu şekilde devam etmesi halinde, dünya üzerinde 2025 yılında her 5 kişiden 1’inin obez olması öngörülüyor.

Bir yanda aşırı tüketimden kaynaklı yeni sağlık problemleriyle mücadele edilirken dünyanın büyük bir bölümü de açlık çekiyor 

Birleşmiş Millet verilerine göre, dünya üzerinde obez nüfusu her geçen yıl artarken, 2014 yılına kadar azalma eğiliminde olan “küresel açlık” bu yıldan itibaren artışa geçti.

Türkiye'deki uzmanlar da uyarıyor: 'Türkiye'de obezite cerrahisi yaşı, ergenlik çağına kadar geriledi'

Aşırı şişmanlık ve obezitenin çocuklarda metabolik hastalıklara neden olduğunu belirten Op. Dr. Kaplan Baha Temizgönül, kalp hastalıkları (özellikle yüksek tansiyon), şeker direnci ve Tip 2, şeker hastalığı, karaciğer yağlanması, uyku apnesi, polikistik over hastalığı, depresyon gibi birçok hastalığın sebebi olduğunu söyledi. Obezitenin gittikçe yaygınlaşması ile birlikte tüp mide ameliyatları gibi obezite cerrahisi daha genç yaş gruplarında uygulanmaya başladığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.