04 Aralık 2018 Salı 23:22
Türkiye’de 2019’da Yerli Aşı Kullanılacak

Türkiye'de 2019 itibariyle yerli aşı piyasada kullanılmaya başlanacak.

Pr. Dr. Mehmet Ceyhan’dan Açıklama

Türkiye’de yerli aşı kullanılması ile ilgili açıklama, Pr. Dr. Mehmet Ceylan’dan geldi. ‘Yerli aşı, 2019’da kullanılmaya başlanacak.’’ Sağlık Bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ‘Difteri ve tetanoz için 2019’dan itibaren Türkiye’de üretilen aşı kullanılmaya başlanacak’ dedi.

Bu tarz hastalıkların tedavisinde kullanılan sülük, hacamat gibi tedavilerin geleneksel tıp yöntemlerine ait olmadığını bilmelisiniz dedi. Uzun zamandır kullanılan aşılarımız ise Orta Asya’dan getirip, İngilizler aracılığı ile dünyaya öğrettikleri bir uygulama olduğundan bahsetti.

9. Aile Hekimliği Kongresi

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanlığınca önerilen aşılar hakkında aile hekimlerini bilgilendirme amacıyla kongre gerçekleşti. Antalya’da düzenlenmiş olan 9. Aile hekimliği kongresi, aile hekimlerinin bilinçlendirilmesi kapsamında gerçekleşmiştir. Aile hekimlerinden aşılamanın önemi hakkında açıklamalar geldi.

Pr. Dr. Mehmet Ceyhan aşı önemi hakkında konuştu. Aile hekimlerinden aşılamanın önemini vatandaşlara anlatmalarını isteyen Ceyhan, Türkiye’de aşı alanın yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında 22 çeşit aşı üretildi.

Yapılan açıklamalarda, Cumhuriyet’in ilk yıllarında çok sayıda aşı üretimi gerçekleşmiştir. Yıllar sonra ise teknolojiye olan uyumsuzluk nedeni ile yeniden üretim olmamaya başlamıştır. Bu durumda aşı üretimi kapsamında geride kalınmıştır. Fakat 2019 yılı itibariyle, yeniden aşı alanında Türkiye’nin gelişmişliğini gösterilebilecek alan oluşturulmuştur.

Milli Aşı Üretimi

İlk olarak difteri ve tetanoz aşısı üretimi için gereken çalışmalar yapılmıştır. Ceyhan, Bakanlık ile yerli bir firma arasında 3 yıl önce sözleşme imzalandığını anımsatarak milli aşı üretimi için gerekenlerin yapılacak olduğundan bahsetti.

Ceyhan;

‘Difteri ve tetanoz için 2019’dan itibaren Türkiye’de üretilen aşı kullanılmaya başlanacak’

2019 yılında yapılan aşılar yerli üretim olacak. Yapılan aşılar için bilgilendirme doktorlar tarafından da gerçekleşecek. Aşının öneminin konuşulduğu kongrede, aşının milli olarak üretiminin öneminden de bahsedildi. Teknolojiye ayak uydurmak açısından yerli aşımı üretimi konusunda bu hususun ne kadar önemli olduğundan bahsedildi. Profesörler ve doktorlar açıklamalar yaptı.

Son Güncelleme: 05.12.2018 09:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.