22 Haziran 2018 Cuma 16:11
Uzmanlar Açıkladı Yoğur'dun Suyunun Bilinmeyen 7 Özelliği

Kalsiyum deposu yoğurt kemik sağlığından, kansere, diyabetten cilt sağlığına kadar şifa saçıyor. Uzmanlar, bu sağlıklı besinin suyunun da ilaç gibi etki gösterdiğini bildiriyor. 
İşte yoğurt suyunun sağlığa yararları...

1 KİLO PROBLEMİ 

Yoğurt suyu, kalsiyum, protein ve B vitamini ihtiva eder. Bu sayede de kişide tokluk hissi sağlar. Yağ yakımını hızlandırdığı için de metabolizmayı çalıştırır.

2 KABIZLIK 

Yoğurt suyu ise faydalı bakteriler içerir. Bu sayede bağırsak florası dengelenir ve kabızlık önlenir.

3 TİRİOİD 

Yoğurt suyu kilo vermeyi kolaylaştırdığı için troid belirtilerini hafifletir, yorgunluğu alır ve sinirliliği önler. Özellikle de maden suyu ile yapılmış yoğurt troidi düzenler, tokluk hissi sağlar.

4 DİYABET 

Şeker hastası olanlar ve insülin direnci bulunan kişiler yoğurt suyu tüketebilir. Bu sayede kan şekerinin dengede kalmasına yardımcı olur.

5 KAS SAĞLIĞI 

Spor yapanların mutlaka yoğurt suyu tüketmesi gerekir. Yoğurt suyunun ihtiva ettiği faydalı besin ögeleri kasların beslenmesini sağlayacaktır.

6 CİLT LEKELERİ 

Cilt lekelerini temizlemek için yoğurt suyu oldukça faydalıdır. Cilde yapılan düzenli yoğurt suyu maskesi ile cilt lekelerinin hafiflemesi mümkündür.

7 BÖBREK TAŞLARI 

Yoğurt, sıvı içeriği sayesinde böbrekleri temizler. Bu sayede de taş ya da kum sorunu mevcut ise her gün yoğurt suyu içmek oldukça faydalı olacaktır.

Son Güncelleme: 22.06.2018 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.