28 Ekim 2017 Cumartesi 17:33
Yaklaşan Soğuklarda Yüz Felcine Dikkat!

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Alevtina Ersoy havaların soğuması ile birlikte özellikle araç kullanıcılarını yüz felci inmelerine karşı uyarılar da bulundu.

Yüz felcinin soğuk havalar da daha sık görüldüğünü belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Alevtina Ersoy, Soğuk havalar da kulak ve kulak çevresi bölgelerinin korunması gerektiğini belirtti. Özellikle bisiklet ve motosiklet kullanıcılarının mutlaka kask takmaları gerekir. Aynı zamanda atkı ve bere de kullanılmalı, mümkün olduğu kadar duş alındıktan sonra dışarı çıkılmamalı dedi. Otomobil kullanıcıların da özellikle camın açık seyri durumunda da yüz felci inme görüldüğünü,yüz felcine neden olan en önemli faktörlerin başın da, ciddi rüzgar ya da soğuğa maruz kalma sonrasında yüzdeki sinir şişer ve yüz felcine sebep olur” dedi.

Yüz felci Hastanın yüzünün bir tarafında asimetrik farklılık; kas hareketlerinde azalma, ağzının bir tarafa çekmesi, tükürüğe hâkim olamama, göz yaşarması, ağızda tat değişikliği oluşur diyen Nöroloji Uzmanı Dr. Alevtina Ersoy,  bunun yanı sıra felç, viral enfeksiyonların nedeniyle olmuşsa hasta kulak ağrısı da çekebilir. Yüzdeki sinir ne kadar zarar görmüşse etki alanı o kadar genişler. Hafif bir kapanma kusurundan; tamamen gözü kapatamamaya, ağzın kenarını hareket ettirememeye ve alın çizgilerinde silinmeye kadar gidebilir dedi.

Son Güncelleme: 18.01.2018 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.