10 Mart 2020 Salı 00:17
Yer Elması Nedir ve faydaları nelerdir?

Yer elması ve faydaları

Yer Elması Nedir? : Parlak sarı renkte çiçekler açan ve toprakta patatese benzer yumruları olan bir tür sebzedir.. Besleyici ve lezzetli bir sebze olan Yer Elması, A ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri açısından oldukça zengindir. Latince Adı: Helianthus Tuberosus.

Yer Elmasının Faydaları: Vücut direncini ve cinsel gücüarttırır. İçerdiği besindeğerleri ile kansızlığa iyi gelir. Anne sütünü arttırmaya yardımcı olan yer elması emziren anneler için de çok faydalıdır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Romatizma, mafsal ve nikris ağrılarını hafifletir. Basur şikâyetlerini azaltır. Cildi güzelleştirir.

Yer Elması Nasıl Kullanılır? Yer Elmasının kökü haşlanarak yemeği yapılarak yenir. Suyu ile saçlar yıkanırsa saç diplerini kuvvetlendirir. Ezilip lapa haline getirildikten sonra şişliklerin üzerine konursa faydalı olacak şekilde şifası görülür. Besin değerleri yüksek kalorisi düşük bir besin olan yer elması diyet yapanlar kullanabilir.

Son Güncelleme: 10.03.2020 00:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.