05 Nisan 2014 Cumartesi 17:15
Ağrı Ak Parti Oyların 14-15 Kez Sayıldığı Haberi Yalandır

Ak Parti Ağrı İl Başkanılığından oyların 14 – 15 kez sayıldığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını, tamamen yalan bir haber olduğunu söyledi.

 

Ak Parti Ağrı İl Başkan Yardımcısı Tanıtım Medya Başkanı Ramazan Çeçen yaptığı açıklamada; 30 mart 2014 tarihinde ilimizde gerçeklesen yerel seçimlerde oyların 14 veya 15 kez sayıldığına dair basında yer alan beyan ve haberlerin tamamen yalandır. Zira bu hukuken ve fiilen mümkün değildir. Olayın aslı şu şekildedir. Merkez ilçe kurulunun 31.03.2014 tarihli belediye başkanı ve belediye meclis üyeliği birleştirme tutanağı neticesinde oyların yeniden sayımı hususunda tarafımızca itraz edilmiştir. Merkez ilçe seçim hakiminin kurul halinde karar vermesi gerekirken tek başına aldığı red kararına il seçim kuruluna yaptığımız itraz kabul edilmiş, il seçim kurulu kararına karşı bdpnin itrazı neticesinde ysk il seçim kurulunu ve merkez ilçe seçim hakiminin kararlarlarını yeniden karar verilmek üzere kaldırmıştır. Merkez ilçe seçim kurulunun oy çokluğuyla aldığı red kararına itrazımız neticesinde il seçim kurlu sandıkların tek tek sayılmasına karar vermiştir. Bu kararla birlikte sandıklardaki oylar merkez ilçe seçim kurulunda ve siyasi partilerin gözlemcileri huzurunda İLK KEZ sayılmaya başlanmış olup ve halen bu sayım devam etmektedir.

 

Çeçen; Dolayısıyla süreç tamamen yukaruda anlatığım seçildedir. Oylar bir defa sandık kurullarında (okullarda ) sayılmış ve şimdide merkez ilçe seçim kurulunda sayılmaktadır. Bazı basın yayın organlarında oyların 14-15 kez sayıldığı şeklindeki haberler tamamen asılsız ve yalandır. Bu tur haberlerin asıl amacı ortalığı karıştırmak, ilimizdeki huzuru, birlik ve beraberliği bozmaktır. Kimin kazanacağı belli olmayan bir şeçimi kazanmış havasını yaratarak ortalığı germek kimseye fayda getirmez.  Bu nedenle kadirşinas Ağrı halkının Şunu bilmesini istiyorum bizler AK Parti olarak yasalar çerçevesinde ve şefaf olarak yapılan oy sayım sonuçları neticesinde çıkacak her tür karara saygılıyız.

 

Oylar Ağrı merkez ilçe seçim kurulunda İLK KEZ sayılıyor, yalan ve asparagas haber ve beyanatlara itibar etmeyin gerçek anlatığım şekildedir. Kamuoyuna saygıyla duyrulur.

Son Güncelleme: 05.04.2014 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.