26 Şubat 2014 Çarşamba 17:39
Ağrı Barosu İzmirdeki Olayları Kınadı

Ağrı Barosu, İzmir Merkez ve Urla ilçesinde seçim çalışması yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine yönelik saldırıyı kınadı.

 

Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, İzmir Merkez ve Urla ilçesinde BDP ve HDP'lilere yönelik yapılan saldırılıları kınadı. Artuk, "İzmir'in Urla ilçesinde seçim çalışması yürüten BDP ve HDP'liler; insan haklarından, demokrasiden, birlikte yaşama olgusundan ve demokratik kültürden nasibini almamış birilerinin ırkçı saldırısına maruz kalmıştır. Diğer taraftan BDP ve HDP'lilerin seçim aracı, Cumhuriyet Meydanı'nda bekleyen 100 kişilik ırkçı grubun taşlı ve sopalı saldırısına uğramıştır.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Osman Özçelik ile çok sayıda partilinin de bulunduğu seçim otobüsüne saldıran zevat, otobüsün camlarını kırarak otobüste bulananları linç etmek istemiştir. Birçok kişinin yaralandığı olayda polisin basına yansıyan görüntüleri de dikkate alındığında, saldırgan gruba müdahalede etkili olmadığı veya müdahale etmediği anlaşılmaktadır.

 

Bir taraftan Kürt siyasal hareketi ve bileşenlerine yönelik 'Türkiyelileşme' noktasında eleştirenleri getirenlerin; diğer taraftan bu hareketin Türkiye'nin batısında siyaset yapmasını hazmedememeleri derin bir çelişki ve hezeyandır. Kaldı ki herkesi kendi bölgesine hapseden, kendi bölgesinde siyaset yapmaya zorlamanın da birtakım sonuçlarının olacağı kaçınılmazdır.

 

Kürt siyasal hareketine yönelik Urla'da meydana gelen sistemli ve faşizm kokan bu saldırıyı kınıyor, seçimlerin bütün partiler noktasında demokratik bir zeminde geçmesi adına polisi ve devletin diğer bileşenlerini Ağrı Barosu olarak göreve davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. - AĞRI

Son Güncelleme: 26.02.2014 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.