28 Mart 2014 Cuma 15:20
Ağrı HÜDA PAR Mısır'da verilen idam kararlarını lanetledi

Basın açıklaması İlahiyatçı Suat Çelik’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından HÜDA PAR Koordinatörlerinden M. Ali Ortaç Kürtçe bir konuşma yaptı.

 

M. Ali Ortaç, bu kararı veren mahkemeyi kabul etmediklerini ve tanımadıklarını vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü: Müslümanların Mısır’da kurmuş olduğu İslami parti 2 yıl önce galip geldi ve Muhammed Mursi’nin Cumhurbaşkanlığını yaptığı Hükümet Kur’an ve Sünnetten kaynağını alan bir anayasa hazırladılar. Bunu hazmedemeyen zalimler darbe yaparak bu kardeşlerimizin İslami hükümetini düşürdüler ve ardından katliamlar gerçekleştirdiler. Ve birkaç gün önce Sisi ve batılıların uşaklığını yapan bir mahkeme inşa  20 dakikada 529 kardeşimize idam kararı verdi. “

 

M. Ali Ortaç konuşmasının devamında Mısır’da gerçekleştirilen senaryo ve zulme Müslüman Kürtlerin yabancı olmadığını ifade etti. Ortaç,” Cumhuriyet tarihinde 1925 yılında Mısır’da gerçekleştirilmeye çalışılan zulmü halk kendi gözü ile bu coğrafyada gördü. İstiklal Mahkemelerinde bizim Şeyhlerimizin idamlarını verdiler. Erzincanlı İbrahim Hakkı hazretlerine de idam kararı verdiler yalnız onun idamı daha acı idi. İbrahim Hakkı hazretleri hakkında idam kararı verildiğinde, kendisi evinde vefat etmişti. Gidip mezarını kazıp İbrahim hocayı astılar. Bizler bu zulümlere yabancı değiliz. Allah bu zalimlerin sonunu getirsin. Değil 529 insan binlerce insanda bu dava uğruna feda olsa Allah yinede zafer nasip edecektir. Onlar Allah için feda olmaya hazırdırlar, biliyoruz Müslüman Kürtlerde Allah’ın davası için feda  olmaya hazırdırlar. :” Zulme sessiz kalmadığınız için Allah hepinizden razı olsun. Allah-u Teala, zalimlere meyleden ve onları sevip destekleyenleri dünya ve ahrette rezil etsin “ şeklinde konuştu.

 

HÜDA PAR Ağrı Belediye Başkan adayı Burhan Aslan ise 529 kişi hakkında verilen idam kararının utanç verici ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Burhan Aslan, “Mısır cuntasının, dünyanın suskunluğundan cesaret alarak, izzeti tercih edenleri idam etmeye çalışmakla adalet ve insanlığı ayaklar altına aldığını Ağrılı kardeşlerimize burada tekrar hatırlatıyoruz. Mahkeme söz konusu bu cezaları verirken neyi göz önünde bulundurdu. Mübarek karşıtı gösteriler yapılırken göstericiler beraat alıyor. Ama hain bir darbe sonucu İhvan-ı Müslimin’in seçkin önderleri ve yüzlerce üyesi kendi haklılıklarını Dünyaya haykırırken sokaklara döküldüğü için zindana atılıyor ve çok kısa bir süre içerisinde idam kararı veriliyor. Bütün Müslümanlar her türlü imkanlarıyla bu zalimane kararı en yüksek sesle protesto etmelidirler. “ dedi. 







Son Güncelleme: 28.03.2014 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.