18 Mart 2015 Çarşamba 01:05
Ağrı HÜDA PAR'dan Halepçe Katliamı Açıklaması

AĞRI HÜDA PAR Ağrı Teşkilatı adına İl Başkanı Şaban Gökhan, Halepçe’de yapılan katliamın 27. Yıl dönümü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.

Halepçe de yapılan katliamının tarihin en vahşi katliamlarından olduğunu hatırlatan Şaban Gökhan, İslam düşmanlarının köleliğini yapan Saddam Hüseyin tarafından zalimden ve zulümden yana olmayan Müslüman Kürt halkının vahşice katledildiğini belirtti.

Şaban Gökhan,” 16 Mart 1988, tüm dünyanın gözleri önünde ümmettin yetimi olan Kürd halkının, kadın, çocuk, yaşlı demeden katledildiği ve tarihteki en vahşi saldırının gerçekleştiği tarihtir. Üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen acısı halen tazeliğini koruyan Halepçe katliamı insanlık adına bir utanç, dünya tarihinde ise kara bir sayfa olarak yerini aldı. Amerika tarafından kendisine vatandaşlık verilen İslam düşmanlarının köleliğini yapan zalim Saddam Hüseyin tarafından Halepçe’de 5 binin üzerinde zulüm ve zalimden yana olmayan Müslüman Kürt halkını vahşice katletmiştir. “dedi.

Uluslar arası sistemlerin gözü önünde katliamın gerçekleştiğini ifade eden Şaban Gökhan açıklamasına şöyle devam etti:” Baas rejiminin eliyle gerçekleşen ve yüz binlerce Kürd'ün katledildiği yüz binlercesinin kendi topraklarından sürüldüğü saldırının son halkası olan Halepçe Katliamı, uluslar arası sistemin gözleri önünde gerçekleşmiş ve ne yazık ki bugüne kadar bu vahşete ortak olanlar hakkında bir sorgulama dahi yapılamamıştır.  16 Marttaki katliama sessiz kalan ve 8 yıl süren Irak-İran Savaşı boyunca Baas rejimini destekleyen başta ABD olmak üzere uluslararası şer odakları, dün olduğu gibi bugün de Kürd halkına felaketler dışında hiçbir şey vermemiştir. “

İslam topraklarında zulüm yapan İslam düşmanlarını uyaran Gökhan,” Halepçe’de katledilen mazlumların kanı kainatın Rabbi olan Allah (c.c.) katında Saddam aleyhine büyük bir beddua olup saltanatını yerle bir etmiştir. Buradan günümüz zalimlerine de şu çağrıda bulunuyoruz; geçmişten ders almadan Amerikan ve İslam düşmanlığını yapan batılı devletlerin uşaklığını yaparak canına kıydığınız mazlumların ölümü ile rahata kavuşacağınızı sanmayın. Yaptığınız zulümler, yer yüzünde oluşturduğunuz ifsat, yakın bir gelecekte Allah’ın izni ile başınıza günümüz mustazaflarının tufanı olup kopacaktır. Bu münasebetle tekrardan Halepçe şehitlerini rahmet ve saygıyla HÜDA PAR teşkilatı olarak tüm Ağrılı hemşerilerimiz adına yad ediyoruz. “ sözleri ile açıklamasına son verdi. 

Son Güncelleme: 18.03.2015 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.