20 Mayıs 2014 Salı 12:01
AĞRIDA 1 HAZİRAN SEÇİMLERİYLE İLGİLİ HİÇBİR ENDİŞE TAŞIMIYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Burada, milleti tehdit ederek, tehditle, şantajla, korkutarak netice almaya çalışmak, demokrasiyi içine sindirmemek anlamına gelir. Sağda, solda demokrasi nutukları atan siyasetçilerin, siyasi parti temsilcilerinin bunu fiilen de göstermeleri lazım. Ağrı, bunun laboratuvarı" dedi.

 

Yerel seçim çalışmaları kapsamında kentte temaslarda bulunan Şentop, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Ağrı Belediye Başkan adayı Hasan Arslan ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

 

Şentop, 1 Haziran seçimlerine Ağrı'da, Yalova'da ve çeşitli ilçelerde hazırlandıklarını belirterek, 30 Mart seçimleri öncesinde Türkiye'de hiçbir partinin yapmadığı, daha önce yapılmamış bir şeyi ortaya koyduklarını söyledi.

 

Yerel yönetimlerle ilgili seçim beyannamesi hazırladıklarını anımsatan Şentop, şunları kaydetti:

"100 sayfalık bir kitaptır bu. Bunu deklare ettik. Dedik ki, 'bu, AK Parti belediyeciliğinin asgari standardıdır. Bunu taahhüt ediyoruz. AK Parti'li belediyeler, büyükşehir, il, ilçe, belde, neresi olursa olsun millete hizmet ederken, bu asgari standardı sağlayacak.' Genel merkez, AK Parti, AK Parti yerel yönetimler anlayışı olarak bunu taahhüt ediyoruz. Bu seçimlere bu şekilde girdik. Bunun gereği olarak da 30 Mart'tan sonra AK Parti'li belediyelerle, belediye başkanlarıyla genel merkez olarak çalışmalar yapıyoruz. Bu asgari standardın altına hiçbir belediyemiz düşmeyecek."

 

- "1 Haziran'a giderken, bir nevi bu bütünleme"

"1 Haziran'a giderken, bir nevi bu bir ikmal, bütünleme, final sınavları oldu" diyen Şentop, ikmale kalan yerlerde yeniden seçim yapılacağını aktardı.

Türkiye'de 14 noktada seçimlerin tekrarlandığını, 30 Mart öncesindeki taahhütlerinin devam ettiğini dile getiren Şentop, AK Parti'li belediyelerin yeni belediyelere her açıdan katkı sağlayacağını söyledi.

 İstanbul Bağcılar ile Ağrı belediyelerinin bilgi, birikim, maddi-manevi imkan aktarımı için kardeşlik projesi üzerinde çalışıldığına işaret eden Şentop, ilk adım olarak kente hayırlı bir çalışma için geldiklerini vurguladı.

 

 

- "Ağrı'da 1 Haziran seçimleriyle ilgili hiçbir endişe taşımıyoruz"

 

 

Şentop, Ağrı'nın partisinin güçlü olduğu iller arasında yer aldığını kaydetti.

"Ağrı'da 1 Haziran seçimleriyle ilgili hiçbir endişe taşımıyoruz" görüşünü paylaşan Şentop, şunları belirtti:

"İnşallah AK Parti belediyeciliğini bu ustalık döneminde, genel merkezin asgari standardının taahhüt ettiği, 1 Haziran seçimleri sonrasında Ağrı'da yeni yerel yönetim anlayışını ortaya koyacağız. Seçimlerle ilgili de tereddüdümüz yok. Bahar, şenlik içinde, demokrasi şenliği havasında seçim istiyoruz. Herkes gidecek, hür iradesiyle oyunu sandıkta kullanacak. Milleti tehdit ederek, tehditle, şantajla, korkutarak netice almaya çalışmak, demokrasiyi içine sindirmemek anlamına gelir. Sağda, solda demokrasi nutukları atan siyasetçilerin, siyasi parti temsilcilerinin bunu fiilen de göstermeleri lazım. Ağrı, bunun laboratuvarı. Herkes görüşünü, projesini açıkça anlatsın. Karar vermek Ağrı'da yaşayan insanlarımızın hakkıdır."

 

 

 

Hür iradesiyle herkesin kararını vereceğini ve sandıkta oyunu kullanacağını savunan Şentop, "Zorla, tehditle şantajla milletin oyunu ve Ağrılı'nın iradesini manipüle etmeye kimse teşebbüs etmemelidir. 'Demokrasi' diyorsak, işte demokrasi, hodri meydan, herkes demokratlığını sözle, lafla değil, uygulamayla göstersin. 1 Haziran seçimlerinin Ağrı için bu manada demokrasi şenliği şeklinde geçeceğini umut ediyorum, böyle olması gerektiğini burada vurguluyorum" şeklinde konuştu. 

 




Son Güncelleme: 20.05.2014 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.