02 Mart 2014 Pazar 19:08
Ağrı'da 6 Aşiret BDP'ye Katıldı

Ağrı’da bulunan 6 aşiret, 30 Mart yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte Barış ve Demokrasi Partisi’ne (BDP) geçti.

 

Ağrı merkez ve ilçelerinde bulunan Retkan, Başîmî, Êli, Celalî, Çukurî ve Torun aşiretlerinin önde gelenleri, 30 Mart yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla Barış ve Demokrasi Partisi’ne (BDP) geçti. Burada bir konuşma yapan Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık, aşiretlerin önde gelenlerine teşekkür ederek, “Bize yüreğinizi açtınız, mekanınızı açtınız. Birlik adına ilk adımı siz attınız. Zaten benim buraya gelişimin nedeni de bu birliği sağlamaktır. Ben demokratik siyaseti esas aldığım için milletvekilliğini bırakarak, buraya geldim.

 

Ben buralara bir rant nemalanması için gelmedim. Ben buraya bir belediye başkanlığı için gelmedim. Ben buraya bu halkın yarasına merhem olmaya, barışa katkı sağlamaya geldim. Barışı birlikte örmeye geldim. Bende Ağrı’dayım, artık sizden biri olmaya geldim. Sizin böyle bir birliktelik oluşturmanız beni, bizi, arkadaşlarımızı, hareketimizi çok mutlu ettiğini söylemek isterim. Aşiretler bizim ülkemizin bir realitesidir. Hepimiz bir aşirete mensubuzdur. Aşiretlerle birlikte ortak acılardan bir kimlik oluşturduk, o da Kürt kimliğimizdir. Biz sadece belediye için burada değiliz. Evet belediyeyi önemsiyoruz, hizmeti önemsiyoruz. Size hak ettiğiniz gibi bir hizmetin yapılmadığına da inanıyoruz. Hiç kimsenin sizin karşınıza çıkıp oy isteme gibi bir hakkı ve hukuku da yoktur. Biz sizinle birlikte, oy veren vermeyen herkesle bu şehri yöneteceğiz. Bu kentte sadece belediye başkanları ve yahut belediye meclis üyelerideğil; bu kentte bütün sivillerimizle, kanaat önderlerimizle, halkımızla birlikte olacağız.

 

Eğer bizim istediğimiz özerk demokratik sistem oluştuğunda, siz burada belediyeyi kontrol edeceksiniz. Biz hepimiz bu ülke için gidip askerlik yapıyoruz, ölüyoruz. Bu ülkeye vergi veriyoruz” şeklinde konuştu.






Son Güncelleme: 02.03.2014 19:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.