22 Mart 2014 Cumartesi 18:25
Ağrıda ki Nevruz Kutlamalarında SAKIKtan Sert Sözler !

BDP Muş Milletvekili ve Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, Ağrı'da nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmasında Cumhuriyet kurulduğunda Atatürk'ün, 'Bu Cumhuriyet Türklerin ve Kürtlerindir' dediğini iddia etti.

 

Sakık bunun reddedilip, Kürtlere karşı zulüm politikaları uygulandığını ileri sürerek, "Katliamları yapanlar Mustafa Kemal'in askerleri ve İsmet İnönü'ydü. İt sürüleri, siz Mustafa Kemal'in değil askerleri, generali olsanız ne yazar. Haddinizi bileceksiniz bu halka saygı göstereceksiniz" dedi.

 

Ağrı Hani Baba Caddesindeki belediye otoparkında bugün öğlen saatlerinde düzenlenen nevruz kutlamalarına BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Nevruz ateşinin yakılmasından sonra kalabalığa konuşan Sırrı Sakık, dün Erzurum'da, 'Tek vatan, tek millet, tek bayrak' diyen Başbakan Erdoğan'a seslendi.

 

Sakık, "Sayın başbakan senin daha çok ders alman lazım. Hiçbirimizin tek vatana söyleyecek tek bir sözü yok. Bayrak hepimizin ortak değeridir. Ama biz diyoruz ki bayrakla saldırırsan saygıyı kaybedersin. Sayın başbakan sen hala hepimizi Türk olarak görüyorsan, sana geçmiş olsun deriz. Eğer bir ülkede başınız dikse bütün kimlikler yasalarda ve anayasada hayat hakkı buluyorsa o anayasayı alır bağrınıza basarsınız. O bayrağı öper alnımıza koyarız. Toprak için gerekirse ölürsünüz. Ama bir ülkede sizin kimliğiniz yoksa, sizin anayasada güvenceniz yoksa o bayrağı alıp eline gelir size zulüm yaparsa, vallahi kimse ne o bayrağa saygı duyar, ne de o anayasayı tanır" diye konuştu.

 

İT SÜRÜLERİ BENZETMESİ

 

Cumhuriyet kurulduğunda Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Bu Cumhuriyet Türklerin ve Kürtlerindir" dediğini iddia eden Milletvekili Sırrı Sakık, ancak bunun reddedildiğini belirtti. Sakık, "Kürtlere karşı zulüm politikaları uyguladılar, Ağrı'da isyanlar, Dersim'de katliamlara neden oldular. Gidip katliamları yapanlar Mustafa Kemal'in askerleri ve İsmet İnönüydü. İt sürüleri, siz Mustafa Kemal'in değil askerleri generali olsanız ne yazar. Haddinizi bileceksiniz bu halka saygı göstereceksiniz" dedi.

 

 

 


Son Güncelleme: 22.03.2014 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.