03 Nisan 2014 Perşembe 18:15
Ağrıda Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı 5 Gün Rapor Aldı

AĞRI'da BDP'li Sırrı Sakık'ın Belediye Başkanlığı seçimini kazanmasının ardından AK Parti'nin yaptığı itirazı değerlendiren Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim İsmail Gülenç, bugün 5 günlük sağlık raporu alarak izne ayrıldı. Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na en kıdemli hakim olan Mehmet Selim Karakuzu atandı.

Geçen pazar gününden bu yana Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Hakim İsmail Gülenç, bugün kendini kötü hissederek doktora muayene oldu ve 5 günlük rapor alarak izine ayrıldı.

İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yerel seçimlerinde Ağrı Merkez İlçe Seçim Kurulu başkanı olarak görev yapan Hakim İsmail Gülenç seçim gününden bugüne kadar geçen 4 gün boyunca mesai kavramı gözetmeksizin gece- gündüz çalışmış, ancak bugün sabah itibariyle kendisini kötü hissetmesi üzerine doktora muayene olduğunda yoğun çalışma nedeniyle vücudunun yorgun düştüğü ve soğuk algınlığı tanısı ile kendisine 5 gün süre ile istirahat raporu verildiğinden izne ayrılmıştır.

Yasa gereği adliye içerisinden en kıdemli hakim olan Mehmet Selim Karakuzu Ağrı Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı görevine resen başlatılmıştır. Bunun dışındaki iddialar ve bilgilendirmeler doğruyu yansıtmamaktadır. Bundan sonraki süreçle ilgili açıklamalar İl Seçim Kurulu başkanlığınca yapılacak. Göreve başlayan Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Karakuzu şimdiye kadar yapılan itirazları değerlendirmek üzere toplantıya başladı. Yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucu İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından basına açıklama yapılacak" denildi.




Son Güncelleme: 04.04.2014 01:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.