06 Nisan 2014 Pazar 10:19
Ağrı'da Seçimler İptal , Sırrı Sakık'ın Açıklaması

BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık ve AK Parti Ağrı Belediye Başkan adayı Hasan Arslan, konuya ilişkin Adliye Sarayı önünde gazetecilere açıklama yaptı.

 

Sakık, oyların yeniden sayılmaya başlanmasında gördükleri noksanlıklar ve ortamın gerginleşmesinden dolayı Merkez İlçe Seçim Kurulu'na seçimin yeniden yapılması için talepte bulunduklarını söyledi.

 

Taleplerinin olumlu karşılandığını ve seçimin 1 Haziran tarihinde yapılması için karar alındığını belirten Sakık, şöyle konuştu:

 

"İl Seçim Kurulu'nun, oyların yeniden sayılmasıyla ilgili verdiği bir karar vardı. 30 Saat süren sayımdan sonra 24 sandıkta yapılan sayımdan bizim 150'ye yakın oyla önde olmamıza rağmen, biz bu sürecin bu şekilde gitmemesi için yani şehrin gerginliği, buradaki halkımızın duyarlılığından dolayı, bu akşam bütün arkadaşlarımızla bir durum değerlendirmesi yaparak seçimlerin ertelenmesi konusunda talebimiz olmuştu. İlçe Seçim Kurulu da bu kararı yerinde görerek konuyu İl Seçim Kurulu'na aktardı. İl Seçim Kurulu da seçimin 1 Haziran'da yeniden yapılması konusunda karar kıldı."

Son Güncelleme: 06.04.2014 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.