31 Mayıs 2014 Cumartesi 21:21
Ağrıda Seçimler Öncesi Korkutan Gerginlik

Ağrı’da tekrarlanacak olan 1 Haziran belediye başkanlığı seçimleri öncesi bir grup, AK Parti İl Başkanlığı binasına ve seçim otobüsüne taşlı saldırıda bulundu. Saldırı sonucu 2 kişi yaralandı.

 

Kağızman Caddesi üzerinde bulunan Batı İş Merkezi’ndeki AK Parti İl Başkanlığı ve iş merkezinin önünde bulunan parti seçim otobüsüne taşlı saldırı yapıldı. Güvenlik kuvvetlerinin olaylara müdahalesi sonucu olaylar büyümeden yatıştırıldı. Saldırı sonucu 2 kişi yaralanırken, yolda park halinde bulunan bir vatandaşa ait araç ile AK Parti seçim otobüsünün camları kırıldı. Yaralılar Ağrı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Olaylar sonrası AK Parti İl Başkanlığı’ndan çıkan bir grup, seçim müzikleri eşliğinde halaylar çekti.

 

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklama yapan AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mehmet Emin Ekmen, 30 Mart seçimlerinin iptali nedeniyle Ağrı’da tekrarlanacak olan seçimler için çalışmalar başlattıklarını belirterek, “Bu bir aylık süre içerisinde gençlerimize, kadınlarımıza, araçlarımıza ve ana kademede arkadaşlarımıza saldırılar oldu. Ancak doğrusu Ağrı’nın huzurunu ve esenliğini esas aldığımız için bu saldırıların hiçbirine meşru müdafaa dışında cevap vermedik. Bu süreç içerisinde bunları da medyatik bir algıya dönüştürmedik. Bugün medyanın huzurunda kendini bilmez, demokrasi, barış, özgürlük gibi kavramları dilinden düşürmeyen ama siyasi bir rekabeti dahi sindiremeyen bir grup tarafından AK Parti İl Başkanlığımıza saldırı yapılmak istendi. Neyse ki güvenlik kuvvetlerinin anında tedbir alması, arkadaşlarımızın da soğukkanlı davranması nedeniyle bu olaylar atlatıldı.

 

Yarın akşama kadar da seçimlerin huzur ve güven içerisinde geçmesini önemsiyoruz. Bu olayı şiddet ve esefle kınıyoruz” dedi.







Son Güncelleme: 31.05.2014 21:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.