27 Mayıs 2014 Salı 16:52
Ağrıya Kim Hizmet Edecekse O Kazansın !

Ağrı'da 30 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin iptal edilmesinin ardından 1 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek olan Ağrılılar, kimin kazanacağından çok kendilerine hizmet edecek kişinin kazanmasını istiyor. AK Parti ve BDP'nin başa baş yarıştığı Ağrı'da seçmenler kazanan adayın küçük bir farkla zafere ulaşacağına inanıyor.

 

Ağrı'da seçim heyecanı zirvede. Yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yapacağı şehirde halk hizmet istiyor. AK Partili Belediye Başkan adayı Hasan Arslan, seçimlerden zaferle çıkacaklarını iddia ederken, BDP'li aday Sırrı Sakık ise 1 Haziran'da yeniden sandıktan birinci çıkarak, AKP'ye tarihi hezimet yaşatacaklarını ifade etti.

 

Seçmenler 1 Haziran'da sandık başına gittiğinde hangi partiye ve adaya oy vereceğini kafasında netleştirmiş. Şehirlerine hizmet getirecek adaya oy vereceklerini ifade eden seçmenler, yaşanan gerilimin de 1 Haziran'da sona ereceğini dile getirdi. Adaylardan çok Ağrılıların kazanmasını isteyen seçmenler, "Seçimlerde Ağrılı kazansın. Verilen vaatler tutulsun. Kazasız belasız inşallah bu seçimi atlatırız. Adaydan çok Ağrılı ve Ağrı kazansın." diye konuştu.

 

AK Parti adayı Hasan Arslan ise yapılacak seçimlerden yüksek oy olarak yeniden belediyeyi geri alacaklarını iddia etti. Seçim kampanyasının barış içinde devam ettiğini hatırlatan Arslan, "Halkın iradesinin sandığa yansıması için mücadele veriyoruz. 1 Haziran'da AKP ile Ağrı Belediyesi yoluna devam edecek. Yarım kalan projelerimizin tamamlanması için vatandaşlarımızın desteği var. Çok büyük bir farkla Ağrı Belediyesini geri kazanacağız." ifadelerini kullandı.

 

BDP Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, 1 Haziran'da gerçekleşecek olan seçimlerde yüksek oyla yeniden belediye başkanlığını kazanacaklarını ifade etti. Sakık, iktidar partisinin Ağrı'da bütün devlet olanaklarını seferber ettiğini ve bunun da adil olmadığına vurgu yaparak, "Biz 30 Mart'ta burada seçimleri aldık. Yüzde 65 oyla seçimi aldık. Ama bu başarımızı AKP içine sindiremedi.30 Mart'ta aldığımız sonucu 1 Haziranda daha yüksek katılım ve destekle alacağız. Biz mağduruz mağdurlarla zalimlerin yolları kesişti. Bize zulmettiler bu zulme karşı kadın, çocuk demokrattik siyasetin hayat bulması için 1 Haziran'daki sonuçları barışa ve Türkiye halkına armağan edeceğiz." dedi.

 

Öte yandan SP sürpriz yaparak Süleyman Erim'i çekerek yerine Fatih Aydın'ı aday gösterdi. Aydın'ın çalışmaları da ilde göz doldurdu. Ağrıda seçimlerin iptal edilmesinin ardından Vali Yardımcısı Ercan Ateş, başkanlık görevini yürütüyor. Başbakan'ın mitingi öncesinde güvenlik birimleri şehirde adeta kuş uçurtmuyor. Seçime girecek partilerin flama ve bayrakları ile donatılan şehirde adeta bayram havası yaşıyor.

 

Seçimlerin YSK tarafından iptal edilmesinin ardından hükumet kanadından ve BDP'liler Ağrı'yı mekan tuttu. Başbakan'ın yarın yapacağı mitingin ardından 30 Mayıs'ta da BDP açık hava mitingi gerçekleştirecek.




Son Güncelleme: 27.05.2014 23:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.