14 Şubat 2014 Cuma 22:22
Ağrıya Sosyal Bilimler Lisesi Kurulacak

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ak Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi Ağrı'ya 5 okul ve Spor Salonu  daha kazandırılacağını açıkladı.

 

Konuya ilişkin bilgi veren AK Parti Ağrı Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ekrem Çelebi, hükümet olarak Ağrı'nın okul açığını kapatabilmek için yıl içindeki normal yatırım bütçelerine ek ödenekler koyduklarını, ek ödeneğin dışında 2014 yılında konulan ödenekler ile 5 yeni okulun yapılacağını söyledi.

 

Milli Eğitim Bakanlığının 2013 yılı bütçesine konulan ek ödeneğin, Ağrı'yı çok rahatlatacağını vurgulayan Çelebi, özellikle eğitim ve sağlık yatırımlarını çok önemsiyoruz. İlimizde derslik ihtiyacı halen var. Bu eksikliği gidermek için yoğun çaba gösteriyoruz. Eğitim alanında Sosyal Bilimler Lisesinin eksikliği vardı. Bu yatırımların içerisinde Ağrı Merkez ilçeye 24 derslikli bir Sosyal Bilimler Lisesi'de yer alıyor. "dedi.

 

2013 yılı Ekim ayında gönderilen 3 Milyon 350 Bin TL' ödenek ile  Diyadin ilçesine  16 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 100 Öğrencilik Yurt, Eleşkirt ilçesine 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi ve Tutak ilçesine 24 derslik İmam Hatip Lisesi ve 200 Öğrencilik Yurt yapılacak. Bu ek yatırımların dışında 2014 yılı bütçesi ile  Ağrı'nın derslik ihtiyacının kapatılabilmesi amacı ile 5 yeni okul, toplamda 800 kişilik pansiyon ve bir spor salonu yapılacak.

 

2014 yılında yatırıma alınan okullar ve pansiyonlar ise şöyle; Ağrı Merkeze 24 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi ve 200 Öğrencilik Pansiyon, Eleşkirt ilçesine 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 300 Öğrencilik Pansiyon, Taşlıçay ilçesine 16 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 100 Öğrencilik Pansiyon, Hamur ilçesine 16 derslikli Kız Meslek Lisesi ve 200 Öğrencilik Pansiyon, Patnos ilçesine 12 derslikli Özel Eğitim Okulu  ve  Doğubeyazıt ilçesine Ahmedi Hani Anadolu Lisesi Spor Salonu  

Son Güncelleme: 14.02.2014 22:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.