23 Mayıs 2014 Cuma 17:51
Ahmet Türk Ağrı'da

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, “Bizim mücadelemiz bir belediye başkanlığı kazanma ya da kaybetme değildir. Bizim mücadelemiz dört parça Kürdistan’da halkımızın özgürlük mücadelesidir” dedi.

 

Ahmet Türk, Van Milletvekili Aysel Tuğluk ve Hakkari Milletvekili Adil Zozani ile BDP Ağrı Belediyesi Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık'a destek amacıyla Ağrı’ya geldi. Hani Baba Caddesi Dörtyol Kavşağı’nda bulunan seçim bürosu önünde toplanan kalabalığa seslenen Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, halkın 1 Haziran’da tekrar iradesini ortaya koyarak sisteme en iyi cevabı vereceğini söyledi. Türk, “Biz bu ülkede barışın, demokrasinin kalıcı olması için büyük çabalar gösterdik. Biz her zaman barışı savunduk, eşitliği savunduk, Kürt halkının özgürlüğünü savunduk. Sizler 30 Mart’ta iradenizi çok iyi bir şekilde ortaya koydunuz. Bugün de demokratik bir anlayışla bu seçimlerimizi yine yapacağız. Ödün vermeyiz, taviz vermeyiz ama demokratik anlayışımızı da her yerde egemen kılacağız. Asla ve asla devletin zulmüne ve baskısına müsaade etmeyeceğiz. Bizim mücadelemiz bir belediye başkanlığı kazanma ya da kaybetme değildir.

 

Bizim mücadelemiz dört parça Kürdistan’da halkımızın özgürlük mücadelesidir. Dört parçada halkımızın geleceğini inşa edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu nedenle biz diyoruz ki artık yepyeni bir dönemdir. Kürtlerin haklarını, hukuklarını tanıyacaksınız. Eğer tanımazsanız özgürlük ve demokrasiyi de getiremezsiniz. Ortak bir gelecek için birlikte yaşamayı esas aldık. Bugün dünyanın gözü Ağrı’da. Sayın Öcalan’ın gözü Ağrı’da. Biz Ağrı’da Kürt halk önderini mahcup etmeyeceğiz. Buna söz veriyoruz. Ağrı’yı halkımıza hediye edeceğiz” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından toplanan grup slogan atarak sessizce dağıldı.






Son Güncelleme: 23.05.2014 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.