13 Ocak 2016 Çarşamba 12:39
AİHM'den sokağa çıkma yasağına ret!

Başvurularda, sokağa çıkma yasağının kaldırılması, güvenlik operasyonlarının durdurulması veya uluslararası standartlara uygun yürütülmesi için geçici tedbir talebinde bulunuldu.

Adalet Bakanlığı, AİHM'in konuyla ilgili istediği görüşünü 8 Ocak'ta mahkemeye gönderdi.

Alınan bilgiye göre, mahkeme, Adalet Bakanlığının görüşü doğrultusunda, bu aşamada ihtiyati tedbiri verebilmesi için elinde yeterli veri bulunmadığına karar vererek, başvuruları reddetti.

AİHM'in kararında, 12 Ocak 2016'da Mahkeme İçtüzüğü uyarınca başvurunun acilen tebliğ edilmesine, aynı gün yine içtüzük uyarınca başvurunun öncelikli olarak incelenmesine karar verildiği belirtildi.

Kararda, "Bölgedeki aşikar olan vahim durum dikkate alındığında, mahkeme, vücut bütünlükleri bakımından korumasız durumda olan başvuranların talep etmeleri halinde gerekli bakıma, yardıma erişebilmelerini sağlamak üzere tüm makul adımların hükümet tarafından atılacağına güvendiğini dile getirmektedir" ifadesi kullanıldı.

Son Güncelleme: 13.01.2016 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.