07 Nisan 2014 Pazartesi 20:59
AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Ve İl Başkanından Açıklama

AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı ve İl Başkanından Açıklama haberi

 

AĞRI - AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, "Seçimlerde ve sonrasında şehrimizi, Muş'tan, Van'dan, Kars'tan, Iğdır'dan hatta Şırnak ve Hakkari'den gelen gruplar ciddi manada 4 Gün baskı altına aldılar. Baskılarla halkı yanıltıp belli bir odağa çekerek, sonucu belli olmayan bir yere sürükleyip, seçimin sonucu değiştirmeye çalıştılar" dedi.

 

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerin iptal edilmesiyle bölgede yaşayanların üzerinde kurulan baskıların ve şaibelerin ortadan kalktığını söyledi.

 

Seçim sürecinde ve sonrasında Ağrı'da bazı kesimlerin başka illerden gelerek, huzuru bozmak ve esnafın refahını kaçırmak istediğini anlatan Arslan, şöyle konuştu:

 

"Seçimlerin iptal edilmesinin ardından durum bir mağduriyet havasına, mazlumiyet havasına sokulmak istendi. AK Parti olarak 5 gündür yaptığımız basın açıklamalarında yeniden yapılan ve 24'üncü sandıkta durdurularak iptal edilen sayımlarda çok farkla önde olduğumuzu belirtmemize rağmen ortaya farklı bir tablo çıkartılmaya çalışıldı. Bunları gördüğümüz için seçimin ardından sayımlara itiraz ettik ve 1 Nisan'da itiraz ederek İlçe Seçim Kurulu'ndan seçimin iptalini veya yeniden sayımın yapılmasını istedik. Yaptığımız itirazlar kabul edilmeyince İl Seçim Kurulu'na müracaat ettik. Yapılan itirazlar sonrası sayım yeniden başladı ve 24'üncü sandıkta durdurularak seçim iptal edildi. Bu süreçte söylendiği gibi 14 veya 18 kez sayım yapıldığı da tamamen yalan ve asılsızdır. Ağrı halkını kışkırtmaya çalıştılar. Oy sayımında önde olmamıza rağmen seçimin iptaline, Ağrı'nın refahı ve huzurunun bozulmaması için itiraz etmedik. Sayımların 14 veya 18 kez yapıldığını belirtip halkı kışkırtacak söylemlerde bulunanları da kınıyorum."

 

Seçimlerin iptaline ilişkin olay çıkartarak, huzuru bozmaya çalışanların emellerine ulaşamayacağını ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

 

"Seçimlerde ve sonrasında şehrimizi, Muş'tan, Van'dan, Kars'tan, Iğdır'dan hatta Şırnak ve Hakkari'den gelen gruplar ciddi manada 4 gün baskı altına aldılar. Baskılarla halkı yanıltıp belli bir odağa çekerek, sonucu belli olmayan bir yere sürükleyip, seçimin sonucu değiştirmeye çalıştılar. Baskı neticesinde sayımın tamamı belli olmadan, 'biz 800 oy öndeyiz' diyerek halkı yanıltıp belli bir odağa çektiler. Seçimin iptal edilmesine itiraz etmedik çünkü halkımızın burnunun bile kanaması bizim canımızı acıtır. Zaten halkımız kararını vermiş ve bu iş bitmişti. Fakat maalesef farklı nedenler araya girdi, müdahaleler oluştu durum farklı bir noktaya geldi."

 

Vatandaşların oy kullanacağı kabinlerde dahi baskı kurulduğunu aktaran Arslan, "Ağrı halkı 1 Haziran'da sandığa giderken, 30 Mart'ta ortaya çıkan şaibeleri bildiği için bu kez sandığa daha sıkı sarılacak. Ağrı halkının istediği huzur ortamı, güven ortamı ve mutlu bir şekilde yaşamak. Dış müdahaleler ve şehir içerisinde oluşturulan kaos geçicidir. Halkımız da bunu iyi biliyor. Bu nedenle halkımız 1 Haziran'da oyunu sağduyudan, huzurdan ve refahtan yana kullanacaktır" dedi.

 

AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın da şaibelerin ve seçimin iptalinin halkın huzurunu bozamayacağını söyledi.

 

Bazı kesimlerin, Mahalle baskısıyla seçimi kazanmak istediğini ileri süren Aydın, "Sayımın 14 kez yapıldığı yönünde yapılan beyanlar yalandır, asılsızdır. İtirazların ardından başlayan ve 24'üncü sandıkta duran sayımla akalı halkımız gerçekleri biliyor. Seçimde ve sonrasında sadece bize değil halkımıza da baskı kuruldu. Özgür irade baskı altına alındı. Halkımız rahat bırakılırsa, özgür iradesiyle oy kullanmasına izin verilirse, Ağrı'da AK Parti'den başka bir parti seçilemez" diye konuştu. (A.A)

Son Güncelleme: 07.04.2014 20:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.