30 Nisan 2015 Perşembe 22:17
AK Parti Ağrı Milletvekili adayı Atalay: Elektrik Kesintileri Tesadüf


Enerji sektörü, toplumun temel ihtiyacını en sağlıklı şekilde karşılayacak altyapıya, bakış açısına ve vizyona sahip diyen Abdullah ATALAY; Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi Tesadüf ve bir şansızlık olduğunu düşünüyorum dedi.


AĞRI  - AK Parti Ağrı Milletvekili adayı Abdullah Atalay, Türkiye'de enerji sektörünün, toplumun temel ihtiyacını en sağlıklı şekilde karşılayacak altyapıya, bakış açısına ve vizyona sahip olduğunu belirtti.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş eski Genel Müdürü Atalay, milletvekili adayı olduğu Ağrı'da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin, kendi dünya görüşü ve topluma bakış açısına uyan bir parti olduğunu söyledi. 

AK Parti'nin, 2002 yılından bu yana toplumda dönüştürücü bir rol üstlendiğini belirten Atalay, "AK Parti, başta oligarşik bürokrasi olmak üzere birçok vesayeti yıktı. Ekonomik kalkınmadan eğitim ve öğretime,  sağlık sektörüne kadar birçok alanda büyük yenilikler yaptı. Açıkçası topluma güven, huzur ve kalkınma getirdi" dedi.

Toplumun değerleriyle örtüşebilecek bir misyona talip olduğunu ifade eden Atalay, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 10 günlük bir süre boyunca hemşehrilerimizle sürekli yakın bir temas halindeyiz. Şunu gördük; gerçekten AK Parti hükümeti ilimize çok büyük imkanlar sağlamış ama bu imkanların sahiplenilerek yerine getirilmediği gibi hususa şahit olduk. Örneğin hastane problemimiz var. Hükümete soruyoruz, yani ödenek problemi var mı? Yok. Ama hastanemizin ihalesi 4 yılda en az 3 defa fes edilmiş ve inşaat yüzde 18'ler seviyesine gelmiş."

- "Halkın sesini yansıtma anlamında bir misyon üstlendik"

Atalay, imkanları hayata geçirme konusunda bir ihmal ve aksaklık yaşandığının görüldüğünü vurgulayarak, "Bu gerçekten AK Parti'nin temel politikalarından kaynaklanan bir ihmal değildir. Bunu biz birebir görüyoruz. Bizim, Ankara'dan alınan kararları buraya yansıtmak değil de burada halkın problemlerini, sesini ve sorunlarını Ankara'ya yansıtmak konusunda etkili bir mekanizmayı devreye koymamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kentin çok kısa sürede çözülmesi gereken sorunları bulunduğunu belirten Atalay, istihdam problemi olduğunu, gençlerle ilgili çok ciddi projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini, bunları etkili bir şekilde gündeme getirme ihtiyacı bulunduğunu tespit ettiğini söyledi.

-"(Türkiye'de enerji sorunu var) ifadesine katılmıyorum"

"Türkiye'de enerji sorunu var" ifadesine katılmadığını dile getiren Atalay, "Tabii ki de enerji yönetiminde bir kısım, eksiklikler ve aksaklıklar yaşandı, bunu biliyoruz" dedi.

Atalay, talebin çok üstünde oluşan bir kurulu gücün bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"70 bin megavata erişen bir kurulu gücümüz var. Türkiye, hızla büyüyen, özellikle TEİAŞ'ın orta, düşük ve yüksek kapasite üretim senaryolarına bağlı olarak öngörülen düzeyde, ortalamanın hemen hemen üstünde bir kapasite artışını ve talep artışını sağlayan bir ülke. Türkiye, son derece dinamik, gelişen, enerji tüketimi ve arzını da arttıran bir ülke. Dolaysıyla kaynak ve tedarik anlamında, Türkiye'de bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ancak işin iletim ve dağıtım kısmında zaman zaman sorunlar yaşanıyor. Burada tabii operasyon yönetiminin tekrar organize olması gerektiğini düşünüyorum."

Atalay, elektrik dağıtım sektörünün özelleştiğini anımsatarak, "Kamudan özel sektöre geçiş süreçlerinde bir kısım aksaklıklar yaşandı. Özellikle operasyonel aksaklıklar yaşandı. Gün geçtikçe bu operasyonel aksaklıkların da ortadan kalktığını, özel sektörün kendi temel dinamiklerini oluşturarak sektörü çok güzel yönetmeye başladığını da görüyoruz" dedi.

Enerji sektöründe, Türkiye'nin büyük atılımlar yaptığına değinen Atalay, şunları kaydetti:

"Enerji sektörünün, optimum bir şekilde yönetilmesi ve geleceğe hazırlık yapılması anlamında, toplumun temel ihtiyacını en sağlıklı şekilde karşılayacak bir altyapıya ve bir bakış açısına, vizyona sahip olduğunu düşünüyorum. Özellikle AK Parti liderliğinde, gerçekten enerjide olağanüstü yatırımlar yapıldı. Bugün özel sektörün üretimdeki payı çok çok daha yüksek seviyelere getirildi. Bu da AK Parti'nin, özellikle enerji üretim politikalarına verdiği değer. Rüzgar enerji kapasitesinin son derece arttığını görüyoruz. Güneş enerjisi yatırımlarının özellikle teşvik edildiğini, yani yenilenebilir enerji kaynaklarının zaten bir teşvik kapsamında desteklendiğini ve hükümetin bu konuda çok ciddi adımları attığını biliyoruz."

- Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi

Atalay, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisini de biraz şansızlık olarak değerlendirdiğini söyledi. Kesintinin iki nedeni olduğunu düşündüğünü belirten Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birincisi, iletim hatlarının bir kısmının bakımda olması, bir kısmının taşıma kapasitelerinin üstünde yüklenmesi veya değişik hatların devre dışı olması, bir kısım santrallerin devreye alınması nedeniyle hatlarda bir kısım çalışmaların yapılmasına bağlı olarak özellikle doğu-batı üretim, iletim dengesinin yüksek ve düşük frekans dengesinin kaybolmasına bağlıyorum. Burada ben tamamen bu konunun bir tesadüf ve bir şansızlık olduğunu düşünüyorum. Aslında bugün Türkiye'de elektrik iletim sektörü ve elektrik dağıtım sektörü, doğru kişiler tarafından ve doğru şekilde yönetilmekte. Bakanlığımız da bu konuda çok disiplinli bir anlayış içerisinde, bunu biliyoruz."

 

ak-parti-agri-milletvekili-adayi-atalay-elektrik-kesintileri-tesaduf.jpgak-parti-agri-milletvekili-adayi-atalay-elektrik-kesintileri-tesaduf-001.jpgak-parti-agri-milletvekili-adayi-atalay-elektrik-kesintileri-tesaduf-002.jpgak-parti-agri-milletvekili-adayi-atalay-elektrik-kesintileri-tesaduf-003.jpgak-parti-agri-milletvekili-adayi-atalay-elektrik-kesintileri-tesaduf-004.jpgak-parti-agri-milletvekili-adayi-atalay-elektrik-kesintileri-tesaduf-005.jpgak-parti-agri-milletvekili-adayi-atalay-elektrik-kesintileri-tesaduf-006.jpg

Son Güncelleme: 01.05.2015 00:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.