24 Eylül 2016 Cumartesi 12:49
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklamamalarda Bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi kapsamında bölgede 8 ile Genç Girişimci Merkezi kurulacağını belirtti.

Çalık'ın makamından yapılan açıklamaya göre, Çalık, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Malatya’daki genç sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir restoranda bir araya geldi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı gençlerin göstermiş olduğu dirence teşekkür etmek için genç sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştüklerini ifade eden Çalık, Türkiye genelinde gazilerin tamamını ve şehit ailelerini ziyaret ettiklerini vurguladı.

Çalık, darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olanların yaş profiline bakıldığında birçoğunun yaşının çok genç olduğunun görüleceğini dile getirerek, "15 Temmuz öncesi ‘Gençlik nereye gidiyor’ derken, 15 Temmuz'da gençlerimizin vatan için, bayrak için, devlet için ve ezanları için canını feda ettiğini, tankların önüne yattığını gördük. Binlerce kez şükürler olsun bütün Türkiye’de böyleydi, Malatya’da da böyleydi." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı olduğu Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi ile bölgede yatırım, üretim ve istihdamın artacağına değinen Çalık, gençlere yeni fırsatlar sunulacağını ve gençlere yönelik Genç Girişimci Merkezlerinin oluşturulacağını belirtti.

Öznur Çalık, gençlere iş kurmanın yöntemlerinin bu merkez tarafından öğretileceğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Biz 8 cazibe merkezine, Genç Girişimci Merkezi kurmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesini de sayın Başbakanımızla, Kalkınma Bakanımız ile de konuştuk, Genç Girişimci merkezlerimizden bir tanesini Malatya’ya kuruyoruz. Bu çok önemli bir adım. Gençlerimizin sadece fabrikalarda ve çağrı merkezlerinde istihdam edilmesi değil, aynı zamanda üreten ve yeni iş adamlarının yetişmesine vesile olacak bir merkezden bahsediyoruz."

 

 

Son Güncelleme: 24.09.2016 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.