21 Mayıs 2014 Çarşamba 14:48
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik Ağrı'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, partisinin seçim çalışmaları dolayısıyla Ağrı’ya geldi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Hüseyin Çelik, yaklaşan 1 Haziran seçimleri nedeniyle akşam saatlerinde Ağrı’ya geldi. Ağrı İl Teşkilatı’nı ziyaret eden Çelik, daha sonra Abide Mahallesi'nde bir düğün salonunda düzenlenen programa katıldı. Programa Çelik’in yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Ağrı milletvekilleri M. Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi, Fatma Salman, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Seçim Koordinasyon Başkanı Mehmet Emin Ekmen, AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, il ve ilçe parti teşkilatı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Buradaki programda konuşan Çelik, “Ben 7 yaşında ilkokula gittikten sonra Türkçe öğrendim. Biz Kürt’üz ama Kürtçü değiliz. Kürt'ün Kürt olmayan birinden üstün bir tarafı yoktur. Şimdi bütün bunları yaptık. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve PKK ne diyor biliyor musunuz? ‘Bunlar kendiliğinden mi oldu? Biz bastırdık, can aldık, can verdik, vurduk, vurulduk, kan döktük, kanımız döküldü. Bunları taviz olarak kıymık kıymık kopardık’ diyorlar. O gün AK Parti gibi bir siyasi irade olmadığı için eğer vurarak, kan dökerek, can alarak, can vererek eğer bu böyle olsaydı 90’lı yıllarda bunları yaparlardı. Eğer Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider olmasaydı, AK Parti gibi bir iktidar olmasaydı bu kadar değil bu memlekette 10 katı insan ölse değişen hiçbir şey olmazdı. Çözüm süreci bu memlekete barış getirme, kardeş kavgasını nihayete erdirmek AK Parti'nin iradesi ile olmuştur. Kim ne söylüyorsa bunun zıddına yalan söylüyordur. Biz Kürt çocuklarının kanı üzerinden de, Türk çocuklarının kanı üzerinden de siyasi ve ideolojik hesap yapanları lanetliyoruz. Çocuklarımız ölmesin” dedi.

 

30 Mart seçimlerinde Başbakan Erdoğan’ın meydanlardaki konuşmalarına değinen Çelik, “Sayın Başbakanımız 30 Mart seçimlerinde meydanlardaki konuşmalarını dinlediyseniz, şu soruyu sordu; ‘Yeni Türkiye mi kazanacak, eski Türkiye alışkanlıkları devam mı edecek?’. Türkiye’de değişecek olan nedir? AK Parti hükümeti döneminde değişen nedir? Biz ne için yeni Türkiye diyoruz? Eski Türkiye’de devletin milleti diye bir kavram vardı. Biz dedik ki devletin milleti diye bir şey olmaz, devlet millet içindir, milletin refah ve huzuru içindir. Devletin milleti olmayacak, milletin devleti olacak. Eskiden siyaset devletin adına millet üzerinde yapılırdı, devletin doğrularını, ideolojisini halka dayatırlardı ve devlet siyasetçiden halkı bizim istediğimiz şekle sokun derdi. AK Parti ile birlikte bu da değişti. Türkiye partisi olabilen, bütün ülkeyi kucaklayan bir parti var, o da AK Parti. Ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi sahillerde var, plajların partisidir. Milliyetçi Hareket Partisi Türkçülük üzerinden siyaset yapıyor. Etnik köken üzerinden siyaset yapmak, uzun ve kısa vadede memleketi felakete götürür. Biz insanlar arasında bu ayırımı yapmadık, yapmayacağız. Bu memlekette Kürt demek suç teşkil ediyordu, Kürt diye bir şey yoktur. Kürtçe diye bir şey yoktur diyorlardı. Şimdiye kadar biz ne söz verdiysek onu yaptık. MHP Türkçülük yapıyor inkâr üzerine, BDP o da Kürtçülük yapıyor. O da Kürt etnik kökeni üzerinde siyaset yapıyor. Doğuda ve güneydoğuda belli yerlerde var, bütün Türkiye’de yok. Biri Kürtçülük, biri Türkçülük, CHP Kemalistlik ve ulusalcılık yapıyor, AK Parti ise 77 milyon insanın ortak değeri neyse ona sahip çıkıyor” şeklinde konuştu.

 

Hüseyin Çelik, programın ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde görev yapan öğretim görevlileri ile düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi.







Son Güncelleme: 21.05.2014 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.