19 Mayıs 2014 Pazartesi 18:38
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Ağrıda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Ağrı'ya geldi.

 

Öğle saatlerinde tarifeli uçakla İstanbul’dan Ağrı’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Ağrı’da partisinin seçim çalışmalarına katıldı. Öğle yemeğinde parti teşkilatı ve üyelerle bir araya gelen Şentop, yenilen yemeğin ardından Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 301 vatandaşımızın anısına Ağrı Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’yle birlikte organize edilen fidan dikimi programına katıldı. TRT Park’ta düzenlenen fidan dikim programına; Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Ağrı milletvekilleri Ekrem Çelebi, M. Kerim Yıldız ve Fatma Salman, Ağrı Belediye Başkanı Ercan Ateş, Ağrı Vali Yardımcısı Taner Tengir ile sporcular ve vatandaşlar katıldı.

 

 

301 vatandaşımız anısına fidan dikimi programında konuşan Şentop, “Ağrı’ya programlarımız olduğu için geldik. Çok anlamlı ve hoş bir tesadüfle buradaki etkinlikle programımız keşişti. Ağrılı kardeşlerimiz, gerçekten çok büyük bir kadirşinaslık, bir vefa örneği gösteriyorlar. Soma’da vefat eden kardeşlerimiz için burada bir hatıra ormanı meydana getirmek için bir teşebbüste bulundular. Ben emeği geçen herkese, başta Sayın Valim olmak üzere çok teşekkür ediyorum. Soma’daki maden kazası Türkiye tarihinde neticeleri itibarıyla vefat edenlerin sayısı itibariyle çok büyük ve benzeri olmayan bir hadisedir. Bu hadise bütün bir Türkiye’yi acıya boğdu. Bizim inancımızda şehitlik var, manevi anlamda şehitlik var. Peygamberimiz, çocuklarının ve ailesinin rızkını temin etmek için çalışırken, gayret gösterirken vefat edenlere şehit denileceğini zikrediyor. Bu manada burada dikilecek ağaçlar küçük bir orman, aynı zamanda şehitler için bir hatıra olacak. Tabi ölüm kaçınılmaz, bunun nerede hangi şartlar altında cereyan edeceğini bilmiyoruz. Bizim inancımızda ölümle ilgili sebepler vardır, ama netice itibarıyla mukadderat ile karşı karşıyayız. Elbette burada orayı işletenler açısından özel sektör, gerekse denetleme bakımından devletin kamunun yapacağı görevler neyse bundan sonra onları daha büyük bir dikkat ve titizlilikle yapmak gerekiyor. Aynı zamanda tabi bir ihmal varsa, yapılması gerektiği halde yapılmayan işler varsa, meselenin iç yüzünü, hakikatini ortaya çıkartmak ve sorumlusu varsa gerekli cezayı vermek de devletin görevidir” şeklinde konuştu.

 

Çocukların annelerinin kucağında babaların da gölgesinde büyüdüğünü ve Soma’daki maden kazasında çocukların babalarını kaybettikleri, ancak onların anılarının Ağrı’da yaşatılacağını ifade eden Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan ise, “13 Mayıs’ın üzerinden 6 gün geçti. Altı gün boyunca ülkemiz Soma’da hayatını kaybeden madencilerimizin durumlarıyla, akıbetleriyle, kurtarma çalışmalarıyla an ve an birlikte geçirdi. Tabi ölüm hak, bir şekilde insanın başına gelecek. Bu 19 Mayıs’ı şenliksiz, şölensiz, müziksiz, eğlencesiz ve törensiz geçirdik. Milletçe yas içindeydik. Ancak gençlerimize, millet olmanın ne anlama geldiğini, ülkenin her neresinde yaşanırsa yaşansın yüreklerimizin aynı şekilde attığını bir kez daha hissettirebilmek adına hayatını kaybeden 301 madencimizin anısını Ağrı’da her daim canlı tutmak adına, Ağrı ile Soma arasında kurulan bu derin gönül köprüsünün değerli hemşehrimiz Murat Yalçın üzerinden daim olması için bugün 302 tane fidan dikeceğiz. Çok değerli milletvekillerimiz, değerli misafirler, çocuklar annelerinin kucağında babalarının gölgesinde büyürler. Biz bu babaları kaybettik. Ancak onların anısını buraya diktiğimiz fidanlarla yaşatacağız. Çocuklarımız yine onların gölgesinde oturmaya, büyümeye devam edecekler. Hayatını kaybeden bütün madencilerimize Allah rahmet eylesin diyorum. Yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Geride kalan yetimlerinin, milletimizin ve devletimizin emaneti olduğunun ve bu emaneti de gözümüzden mukaddes bilip, üzerlerine titreyeceğimizin bilinmesini ifade ediyorum” dedi.

 

Fidan dikiminin ardından TRT Park'a piknik yapmaya gelen vatandaşları ziyaret eden Şentop, buradan da AK Parti Ağrı Seçim Koordinasyon Merkezi’ne geçti.







Son Güncelleme: 20.05.2014 00:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.