07 Mayıs 2014 Çarşamba 00:09
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Ağrı'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, partisinin 1 Haziran seçimleri nedeniyle Ağrı’ya geldi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, Ağrı İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Buradaki toplantıya AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, SKM Başkanı Mehmet Emin Ekmen, Ağrı milletvekilleri Ekrem Çelebi, Fatma Salman, Kerim Yıldız, Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan ile partililer katıldı.

 

Kazanmış oldukları bir seçime tekrar girdiklerini söyleyen Süleyman Soylu, “Ağrı'da bir seçimtekrarlanacak. Şunu hem Türkiye, hem de Ağrı'ya, Ağrılı hemşehrilerimize bir kez daha söylemek istiyorum. Biz Ağrı'da kazanmış olduğumuz seçime bir kez daha giriyoruz. Her türlü olumsuz şartlara rağmen bu ülkede sadece ve sadece demokrasi bayrağını ayakta tutabilmek için seçime giriyoruz. AK Parti’ye oy vermek isteyen her insanın bir oyunu her şeye rağmen sandıkta muhafaza etmek için bütün çabalara karşı bu AK Parti Teşkilatı’nın büyük bir mücadele ile ortaya koymuş olduğu ve Türkiye’de kullanan her oyun özgür bir ortamda, demokrat bir ortamda herkesin bağımsız bir şekilde oy kullanmasını temin etmek için mücadeleyi ortaya koymaya çalışan bir seçimi kazandığımız halde tekrar bu seçime gidiyoruz. Bir tek bu millete yalan söylemeyen, bir tek bu millete riya ortaya koymayan, bir tek bu millete bahane ortaya koymayan bir siyasi parti. Şeriatın kestiği parmak acımaz deyip tekrar bu seçime bütün Ağrı’nın, yani Ağrı merkezimizin her mahallesinde, her sokağında, her evinde hazırlanmaktadır” şeklinde konuştu.

 

 

“İPİMİZ CEBİMİZDE,KEFENİMİZ YANIMIZDA”

Başbakan’ın söylediği bir cümlenin hep birlikte, beraberce giden neferleri olduklarını ifade eden Soylu, “Kim gelirse gelsin bize vız gelir tırıs gider, paralelciler gelecekmiş vız gelir tırıs gider. Yok, korkutacaklarmış, ürküteceklermiş vız gelir tırıs gider. Bizim ülkemizin Başbakanı’nın söylediği bir cümle var. Biz o cümlenin arkasında hep birlikte beraber giden neferleriz. ‘İpimiz cebimizde kefenimiz yanımızda’. İçimizde bir tek arzu var, demokrasi konusunda, ilerleme konusunda ve gelişme konusunda buradan adım atabilmektir. Ağrılı bizi anlamaktadır. Bunu çok net bir şekilde görüyoruz. Herkes üzerimize geldi. İstanbul sermayesi üzerimize geldi. Faiz lobileri üzerimize geldi. Bugün 5.7 katrilyon Ağrı’ya yatırım yapıldı ve hala yatırım yapılmaya devam ediyor. Bir tek arzuları var. Bizim insanlarımızın, bizim kızlarımızın bu bölgede okumamasını sağlamak. Paralarımızı faize vermek, bölünmüş yolların, hastanelerin yapılmamasını sağlamak. Bakın 560 bin hektar arazi Ağrı'da yapılan ve yapılacak barajlarla beraber sulanacak. Bunların yapılmamasını sağlamak. Bu ülke insanının bütçesini, bu ülkenin kazandıklarını, bu ülkenin itibarını heder etmek. Bu memlekette Kürtlere, Alevilere, dindarlara, köylülere ve gayrimüslimlere, herkese siz bu ülkenin eşit vatandaşlarısınız diye 1950 tarihinde oy pusulasıyla beraber açtı. Köyler, şehirler birbirinden uzaktaydı. Bugün eğer bir köylünün oğlu hakim ise, bir köylünün oğlu AK Parti’de grup başkan vekiliyse, bir köylünün oğlu bakansa, profesörse o oy pusulasıyla sağlanan bir gelişmedir. Bu milletin iradesiyle bir köylünün kızı bugün eczacı, bakan, milletvekili ise, yarın başbakan olabilecekse, cumhurbaşkanı, devlet başkanı olabilecekse, bu yolu milletin oy pusulaları açtı. 30 Mart şunu çok açık ortaya koydu. Hastanelerde sıra bekleyen, kuyruk bekleyenlere millet dedi ki bu hükümet 12 yıldan beri sizin kursağınızdan almaya karşı direniyor, ben bu hükümetle beraberim” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Soylu, “Bakınız önümüzdeki günlerde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde neredeyse son halk oylaması yapılacak. Ağrı’da yapılacak, Yalova’da yapılacak ve ülkemizin 14 bölgesinde irili, ufaklı il genel meclisleri, belediye başkanlığı, belediye meclisleri seçimleri gerçekleştirilecek. Biz bu seçimlere aynı ciddiyetle, aynı ısrarla hazırlanıyoruz. Ama bizim bu seçimler içinde bir sorumluluğumuz var. Çok net söylüyoruz. Bir çözüm sürecine ait bir sorumluluğumuz var. Ağrı vatandaşına, halkımıza soracağız siz AK Parti’den memnun musunuz değil misiniz?” şeklinde konuştu.

 

“MİLLET DEVLETİ ELE GEÇİRMEYE ÇOK YAKIN”

Milletin devletin idaresini ele geçirmeye yakın olduğunu söyleyen Soylu, “Bugün yukarıdan aşağıya buyurgan bir devlet yok. Bugün milletin hizmetkarı olan bir devlet var. Bugün milletin hakim olduğu bir devlet anlayış var. Milletin devleti ele geçirme günü çok yakındır. Milletin, bütün milletin hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, hangi düşünceye mensup olursa olsun, siz bu devleti idare edemezsiniz diyenlere karşı hayır bu memleketin evlatları Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Laz’ı, Alevisi, Sünnisi, hepsi, Romanı, hepsi bu memleketin hepsi bir fert olarak bu memleketi idare etmeye layıktır. İdare etme hakkı vardır diyenlerin hepsi milletin devletinin Cumhurbaşkanlığı seçimiyle uğraşacaktır” dedi.

 

Soylu, “O 10 Ağustos akşamı 7’den itibaren sandıklar açılmaya başladığı andan itibaren Türkiye’de bir dönem kapanacak, yepyeni bir dönem açılacak. O bizi Allah’ın izniyle 2023’e, 2053’e, 2071’e ve gerileyen Türkiye feyezanıyla bizi sürekli korkutanlara yükselen bir Türkiye emanetini gelecek nesillerimize bırakacağız. Hepimiz bir tarihin şahitleriyiz. Türkiye bu büyük tarihin şahadetliği içinde bu güzel kadrolarla önemli günlerin arifesinde çok güçlü adımlar atmaktadır” diye konuştu.






Son Güncelleme: 07.05.2014 00:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.