31 Ağustos 2015 Pazartesi 12:20
AK Parti'de geri dönecek isimler belli oldu

Yeniden seçim kararının ardından üç dönem yasağından kurtulan AK Parti’li 70 eski milletvekilinin bir bölümü de tekrar siyasete dönecek. Bu isimlerin bir kısmı parti yönetiminden davet beklemeden milletvekilliğine adaylığını koyacak.

AK Parti yönetiminin ise hem illerinde hem de parti tabanında karşılığı olması nedeniyle 10-15 kadar ismin siyasete devam etmesini istediği öğrenildi. Parti, bu isimleri MKYK’da değerlendirebileceği gibi, seçimlerde zayıf kaldıkları illere liste başı olarak da koyabilecek.

Partide yeniden değerlendirilecek isimler olarak, Ali Babacan, Faruk Çelik, Ömer Çelik, Taner Yıldız, Nihat Ergün, Bekir Bozdağ, Mevlüt Çavuşoğlu, Mehdi Eker, Mehmet Ali Şahin, Nurettin Canikli konuşuluyor. Cemil Çiçek, Hüseyin Çelik, Bülent Arınç, Hayati Yazıcı, Binali Yıldırım, Beşir Atalay konusunda ise tereddütler var. Bu isimlere siyaset duruşları ve anlayışları nedeniyle karşı çıkanlar da destek verenler de bulunuyor.

Sayıları 20 civarındaki eski bakan ve eski siyasetçinin, kimseden ‘davet beklemeden’, adaylık başvurusu yapma kararı aldığı ifade ediliyor. Bu isimler önce 12 Eylül’deki kongrede MKYK’ya girmeye çalışacak, daha sonra milletvekili listelerinde yer bulma mücadelesi verecek.

Son Güncelleme: 31.08.2015 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.