01 Haziran 2014 Pazar 16:33
Ak Parti'de Sandık Düzenine İtiraz Etti

AK Parti Ağrı Merkez İlçe Başkanı Zeynel Yerlikaya, Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na, "Sandık çevresinde düzenin sağlanması"na ilişkin itiraz dilekçesi verdi.

 

Yerlikaya'nın kurula sunduğu dilekçede, sandık alanlarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyelerinin yığılması sebebiyle oy verme işlemlerinin sağlık bir şekilde yürütülemediği belirtildi.

 

Dilekçede, "Sandık çevresinde düzenin sağlanması" hususunda gerekli tedbirlerin alınarak düzenin sağlanması talep edildi.

 

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mehmet Emin Ekmen de yaptığı açıklamada, saat 07.00'de başlayan oy verme işlemlerinin önemli ölçüde suhulet içinde devam ettiğini ancak 3 temel sorun tespit ettiklerini söyledi.

 

Partilerin sandık başında bir müşahit bulundurma hakkı bulunduğunu ancak BDP adına 5'ten fazla müşahit bulunduğunu ifade eden Ekmen, "Sandık başkanları bunları dışarı çıkaramıyor. İkinci olarak okul bahçesinde, koridorlarında ve hatta sınıf içlerinde oyu kullanmamış, oy kullanmış veya o bölgede oy kullanma hakkı olmayan kitlelerin oluşturdukları suni kalabalıklar ile baskı ortamı oluşturduğunu düşünüyoruz" dedi.

 

Ekmen, şunları kaydetti:

 

"Son olarak da yine BDP'ye mensup birçok müşahidin karşıdan bakıldığında açıkça görülecek bir şekilde BDP rozeti taşıyan kartlarını göğüslerinde ve boyunlarında taşıdıklarını tespit ettik. Bu yasaya açıkça aykırıdır. Bu üç hususun giderilmesini yani BDP'li müşahitlerin sayısının yasal sınırlara indirilmesini, açık bir logo taşımalarının engellenmesini ve oy kullanma işlemiyle ilişkisi olmayan vatandaşların, oyunu kullanmış ya da kullanmayacak tipten kişilerin sandık, hatta okul bölgelerinden uzaklaştırılması yönünde ilçe seçim kuruluna bir başvuruda bulunduk."

Son Güncelleme: 01.06.2014 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.