08 Aralık 2018 Cumartesi 10:13
Ak Parti’den MHP’ye Jest Hazırlığı

Mart ayının sonunda yapılacak yerel seçimlerde 3 büyük ilde aday çıkarmayarak Ak Parti’yi destekleyeceğini açıklayan MHP için Ak Parti’den jestler geliyor.

Ülkemizde son seçimlerle ortaya çıkan ittifaklar yerel seçimlerde de tam gaz devam edeceğe benziyor. MHP ve Ak Parti arasındaki yerel seçimlerdeki Cumhur İttifakı birkaç il dışında büyük oranda anlaşma sağlarken MHP’nin 3 büyük ilde aday çıkarmayarak kayıtsız şartsız Ak Parti adayını destekleyeceğini açıklaması ile birlikte Ak Parti’de başta Erzurum ve Denizli olmak üzere bazı illerde aday çıkarmayacağı ifade edilmektedir.

Özellikle aday çıkarılmayacak illerde MHP adayının destekleyici çalışmaların yapılması ve yapılan Jeste en etkili ve en içten şekilde destek verilmesi planlanmaktadır. Fakat MHP Adana, Osmaniye, Manisa ve Mersin illerindeki ısrarını sürdürüyor. Ak Parti cephesinde ise oldukça güçlü oldukları bu illerde aday çıkarılmamasının tabana anlatılamayacağını düşünerek bu illerde aday çıkarılmasını talep etmektedirler. Görüşmeler bu iller üzerinde devam ederken MHP lideri Devlet Bahçeli ve Ak Parti lidersi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılacak son görüşmede orta yolun bulunarak tüm adayların netleştirilmesi planlanmaktadır.

Millet İttifakında Görüşmeler Yavaş İlerliyor

Ak Parti ve MHP arasındakine benzer bir yapıda gelişen Millet ittifakında ise CHP ve İyi Parti arasında bazı görüş ayrılıklarında bir ilerleme kaydedilememesi nedeniyle son derece yavaş ilerliyor. Özellikle İyi parti’nin Antalya ve Ankara gibi kritik illerdeki taleplerinden geri adım atmaması ile birlikte görüşmelerin oldukça yavaş ilerlediği hatta durma noktasına geldiği ifade edilmektedir.

Millet ittifakı içerisinde bir anlaşmaya varılamaması halinde birçok şehri kaybetme tehlikesini oldukça fazla bir şekilde hissedecek olan CHP bu sebeple harekete geçerek İyi Parti lideri Merak Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmede karışıklı geri adımlar atılması suretiyle anlaşmanın sağlanabileceği ifade edilmektedir. Bu noktada birkaç şehir ve büyükşehirde İyi Parti adayının destekleneceği ifade edilmektedir. Bu anlamda Mart sonun yapılacak ve son senelerin en çekişmeli geçeceği düşünülen yerel seçimlerinde birçok şehirde kazananı küçük farkların ve aday profillerinin belirleyeceği ön görülmektedir.



 

Son Güncelleme: 12.12.2018 20:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.