13 Mayıs 2014 Salı 23:00
Ak Partili Arslan'dan BDP'ye Tepki

 

AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, “Ağrı’da BDP’nin seçmen üzerindeki kumpası ve AK Parti’ye yönelik tehdit ve baskıları gün geçtikçe şiddetini artırmaktadır” dedi.

 

AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Abbas Aydın ile birlikte parti il binasında bir basın açıklaması yaptı. BDP’nin seçmen üzerinde baskı kurduğunu ifade ederek, ilgili partililerin kamuoyunu gerçek dışı bilgilerle kandırdığını söyleyen Arslan, seçimlerin hoşgörü içerisinde geçmesi gerektiğini kaydetti. Arslan, “Bizler AK Parti ailesi olarak seçimleri barış içinde bir yarış olarak algılamaktayız, fakat Ağrı’da BDP’nin seçmen üzerindeki kumpası ve AK Parti’ye yönelik tehdit ve baskıları gün geçtikçe şiddetini artırmaktadır. Sokaklardaki bayraklarımızın indirilmesi, caddelerde çalışan kardeşlerimizin tehdit edilmesi, arabalarımızın taşlanması, ziyaret ettiğimiz evlerdeki vatandaşlarımızın baskı altına alınması ve bizimle hareket eden seçmenlerimizin evlerine varıncaya kadar yaşanan şiddet, tehdit ve baskı artık ayyuka çıktı” dedi.

 

SIRRI SAKIK, HALKI TAHRİK EDİYOR”

BDP Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık’ın halkı tahrik ettiğine dikkati çeken Başkan Adayı Arslan, “İki gün önce Sırrı Sakık’ın yaptığı talihsiz açıklama halkı tahrik etmiş ve bu gerçek dışı talihsiz beyanatı duyunca insanların tüyleri diken diken olmuştur. Bir seçim yaşandı. Seçim öncesi yapılan baskılar, seçim esnasında yaşanan baskılar ve halka zorla kendi partilerine oy kullandırma çalışmalarına tüm Ağrılılar şahit oldu. Yarışı kaybettiklerini anlayınca seçimi iptal davasını kendileri açmışlardır. Adliyede torbaların başında kendileri nöbet beklemelerine rağmen ve yine kendi adamları tarafından yırtılan ve yırttırılan torbaları bahane göstererek seçimi iptal davası açıp sonra demokrasi havarisi kesilip ‘Halkın burnunun kanamaması için bu seçimi iptal ettik’ demelerinin doğru bir beyanat olmadığını bir kez daha deklare etmek istiyorum” diye konuştu.

 

“BİZE SALDIRI YAPTILAR, KENDİLERİNİN MAĞDUR OLDUĞUNU ANLATTILAR”

Başkan Adayı Arslan, Alparslan Mahallesi’nde seçim propagandası esnasında BDP’nin seçim düzeneğiyle karşılaştığını ve bıçaklı saldırının yaşandığını söyledi. “Bize saldırı yaptılar, kendilerinin mağdur olduğunu anlattılar” diyen Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Akşam saatlerinde Alparslan Mahallesi’nde halkımızla beraber partimizin propagandasını yaparken ve seçmenlerimizle bir arada iken BDP’nin kurmuş olduğu düzenek orada da karşımıza çıktı. Yaklaşık 50 kişi bir bahçenin içine gizlenip biz ve seçmenlere bıçaklı saldırıda bulundu. Bu saldırı neticesinde kendi milletvekilleri basın açıklaması yaparak ‘Bizlere saldırdılar’ şeklinde basit ve ucuz açıklamalarla halkı kandıran ve yönlendiren bir mantıkla kamuoyunu yanılttı. Bu saldırıları, beyanları nefret ve esefle kınıyorum.”

 

BDP’NİN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, BDP’nin üst düzey yöneticilerine çağrıda bulunarak, Sırrı Sakık’ın ilkeli olamayan seçim politikası ve manevralarına karşı önlem alınması gerektiğini vurguladı. Arslan, “BDP’nin üst düzey yöneticilerinin burada ikbal derdinde olan, amaçları demokrasi olmayan ve Ağrılılara zulmetmeyi hedef alan buradaki kendi yöneticilerini uyarmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde kamuoyu bunun farkındadır. AK Parti olarak yılmadan ve usanmadan yolumuza devam edeceğiz. Bizim amacımız; Ağrı halkının özlemini duyduğu hizmetleri onlara aktarmaktır. Bize itham edilen tüm iftiraları kınıyor ve bizlere yönelik gerçek dışı beyanları sürekli kamuoyuna paylaşacağımızı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“OYLARIN ÇALINDIĞI İDDİASI İFTİRADIR”

AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, BDP tarafından sürekli ifade edilen oyların çalındığı iddiasının büyük bir iftira olduğunu kaydetti. Başkan Adayı Arslan, “BDP Ağrı’da halka kirli, yalan dolu bilgi ve iftira aktarıyor. Onlar 196 sandıkta AK Parti’nin seçimi kazanacağını biliyorlardı. Bunu bile bile seçimin iptaline gittiler. Şimdi günlerdir kamuoyuna kirli ve yalan bilgiler aktarıyorlar. Oyların çalındığını iddiası iftiradır. Ağrı’da oy hırsızlığı yapıldığına dair beyanları telin ediyoruz. Böyle bir açıklamanın kamuoyunu yanılttığını da halkıma duyurmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 13.05.2014 23:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.