10 Mayıs 2014 Cumartesi 13:53
ARSLAN ; 'FIRSAT VERİLİRSE AĞRI'YI YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, 5 yılda yaptıkları hizmetlerle Ağrı’nın en önemli sorunlarını çözdüklerini fırsat verilirse bu dönem şehrin hızla gelişip modern bir görünüme kavuşacağını söyledi.

 

Görev süresi içerisinde yaptığı ve yeni dönemde yapmayı düşündüğü projeleri açıklayan Hasan Arslan, istikrarın sürmesi için yeniden AK parti’nin kazanması gerektiğini söyledi.  1 Haziran’daki seçimin önemine vurgu yapan Arslan “5 yıllık görev süremiz içerisinde söz verdiğimiz tüm projeleri hayata geçirdik ve daha fazlasını yaptık. Araç parkımızı aldığımız 30 yeni araçla güçlendirdik. Şehri farklı bir görünüme kavuşturduk. Yapılan ışıklandırma sistemleri ile şehir aydınlık bir görünüme kavuştu”

 

HAYVAN BORSASINI HİZMETE AÇTIK;

Ağrı’nın geçim kaynağı olan hayvancılığın desteklenmesi için Hayvan Borsası’nı yaptıklarını ifade eden Hasan Arslan, bu işle uğraşan besicilerin açılan hayvan borsası sayesinde çamurdan kurtulduğunu söyledi. Açılan borsanın tüm ülkede örnek alınabilecek bir proje olduğuna dikkat çeken başkan Arslan “17 binadan oluşan ve pedeoks  sistemli hayvan borsamız hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız için büyük rahatlıklar getirmiştir. Bir çok il bu projemizi örnek almıştır. Bu tesisimizi halkımızın hizmetine sunarak  büyük bir eksikliği ve sıkıntıyı bitirmiş olduk” dedi.

 

SABİT SEMT PAZARI ;

Ağrı’nın en büyük sorunlarından olan yıllardır vatandaşların araçları ile gitmekte zorluk çektiği Eski Van Caddesinin  yapılan Sabit Semt Pazarı ile boşaltıldığını belirten AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan,  7 bin 200 metre kare alana yapılan Sabit Semt Pazarı’na seyyar satıcıların kur çekimi ile alındığına dikkat çekti. Pazarın açılması ile Ağrı2da cadde ve sokakların boşaldığını ifade eden Arslan “Artık insanlarımız pazara gelerek alışverişlerini yapıyorlar. Esnaflarımızda iş yapmanın ve akşma evine ekmek götümenin sevincindeler. Yaptığımız proje iki tarafı da memnun etti. Seyyar satıcı sorununun bitmesi ile boşalan Eski Van Caddesi ve sokaklarımızı daha modern ve güzel bir hale getirdik”

 

ALT YAPI VE ÜSTÜ YAPI ÇALIŞMALARI;

5 yıllık görev süreleri içerisinde şehrin muhtelif yerlerine 230 kilometre temiz su, atık su, yağmur dernaj gibi alt yapı hizmetleri yaptıklarını dile getiren Başkan Adayı Hasan Arslan, 200 kilometre kilitli parke taşı ile yol yaptıklarını belirtti. Yine şehrin ana arterlerine 60 kilometre  asfalt döküldüğünü kaydeden Arslan “Altı yapı hizmeti görünmeyen bir hizmettir. Ancak biz altı yapı olmadan üst yapımızı asla yapmadık. Mahallelerimizde geniş 500’lük borular döşeyerek Ağrı’nın alt yapı sorununu yıllar ötesine taşıdık”

 

KENSETL DÖNÜŞÜM;

Ağrı’da 4 mahallenin kentsel dönüşüm projesi kapsamına alındığını belirten Hasan Arslan, ilk olarak başlanılan Fırat Mahallesi’nin bitme aşamasına geldiğini söyledi. Ağrı’nın kentsel dönüşüme ihtiyacının olduğunu, şehrin modern bir hale getirilmesi için buna gerek olduğuna vurgu yapan Arslan “Şehrimiz kentsel dönüşüm sayesinde daha modern bir görünüme kavuşuyor. Diğer 3 mahallemizin de bitmesi ile Ağrı tanınmayacak hale gelecektir. İlimizin güzel ve modern hale gelmesi için kentsel dönüşüme çok fazla ihtiyacımız var. Göreve gelmemiz halinde tüm mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılması için çalışacağız”

 

PROJELERİMİZ HAZIR ;

AK Parti Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, fırsat verilmesi halinde Ağrı’nın hak ettiği yere geleceğini söyledi. Bu dönem işlerinin geçen döneme göre daha kolay olduğunu ifade eden Arslan “Projelerimizi hazırladık. Hükümetimizin ve kardeş belediyelerimizin desteği ile büyük projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu dönem Ağrı’yı yeniden inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 10.05.2014 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.