03 Mart 2015 Salı 23:49
Av. Eyyüp DUMAN HDP Ağrı Milletvekili Aday Adayı

1955 Ağrı merkez Başçavuş köyü doğumlu olup, İlk okulu köyümde, Orta ve lise'yi Ağrı Naci Gökçe Lisesinde okudum. 1973 yıllında liseyi bitirdim.

              1974-1975 öğrenim yılında Ankarada Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne bağlı kursu bitirdim. O yıl Ankara Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünde Fen Memuru olarak göreve başladım. 1976 yıllında Ağrı Tapulama Müdürlüğüne tayinimi yaptırdım. 1.inci ve 2.inci Milliyetçi Cephe Hükümetleri dönemlerinde iki kez sürgün edildim. 1980 Haziran ayında istifa etmek zorunda kaldım.

                1975-1976 öğrenim yıllında Yaygın yüksek Öğrenim Kurumuna bağlı Muhasebe ve İşletme bölümünü okudum. 1976 yılında Ankara Hukuk Fakültesine kayıt oldum 1981 yılında  hukuk Fakültesini bitirdim.

              Avukatlık stajına başladım daha sonra 6 aylık hakim adayı iken,arandığım ve yargılandığım gerekçesi ile Hakim adaylığıından atıldım.

              Erzurum Sıkı Yönetim Askeri Mahkemesi ve Ağrı Ağır Ceza Mahkemelerindeki yargılanmalarım nedeniyle Avukatlık stajınıda yapamadım. Bu davalardan beraat edince 1986 yıllında staja başladım,1987 yıllında Ağrıda Avukatlığa başladım.

            1990 yılında Ağrı Barosu Başkanlığına seçildim 2004 yılına kadar 7 dönem aralıksız Ağrı Barosu Başkanlığı yaptım.Halen Ağrıda Avukatlık yapmaktayım.

           12 Eylül öncesi Tüm Der üyesi idim. HALKIN EMEK PARTİSİ Ağrı il kurucusu ve yönetim Kurulu üyeliği ile DEP ve devamı  bir kısım partilerin kongre delegeliği görevlerini yaptım.

         Türkiye Barış Meclisi üyesiyim, Demokratik Anayasa Çalıştaylarına katıldım Kuzey Kürdistan Hukukçular konferansına delege olarak katıldım. İnsan Hakları Derneği üyesi ve Genel Kurul Delegesiyim.Çokça Türkiye Türkiye Barolar Birliği delegesi oldum.

        12 Eylül öncesi birçok kez gözaltına alındım.12 Eylül de gözaltına alınıp, Erzurum Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi ve Ağrı Ağır Ceza Mahkemesinde iki ayrı davada yargılandım ve beraat ettim.

       BARO Başkanı iken girdiğim  siyasi davalar ve siyasi nedenlerle Avukatlık ofisim BOMBALANDI.  Erzincan Devlet Güvenlik Mahkemesince gözaltına alındım 15 gün gözaltında kaldım,tutuklanma talebiyle Hakimliğe sevk edildim serbest bırakıldım.Savcının itirazı üzerine TUTUKLANDIM kısa bir süre tutuklu kaldım itirazımız üzerine tahliye oldum. Hakkımda ÖRGÜT KURUCUSU SEVK VE İDARE EDENİ suçlaması ile ERZİNCAN DEVLET GÜVENLİK MAHKEMESİNDE dava  açıldı uzun yıllar süren yargılama sonrası askeri üyenin muhefefi ile beraat ettim.  İtirafçıların  yönlendirmesi ve suç duyurularından dolayı hakkımda iki kez soruşturma yapıldı ve takipsizlik kararı verildi.Evli biri doktor diğeri Öğretmen iki çoçuğum iki torunum var eşim emekli lise Müdüresidir.Kenan Evren davasının şikayetçisi ve müdahale talep edeniyim. Saygılarımla.                                                                                                                                                         

 

                                                                                                   AVUKAT EYYÜP DUMAN

Son Güncelleme: 03.03.2015 23:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.