29 Ağustos 2016 Pazartesi 13:19
Bahçeli'den Hükumete Tam Destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında hükümete tam destek verdi. Bahçeli ABD'nin PYD'ye karşı tavrını hukuksuz ve utanmazlık olarak nitelendirirken Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarını savunmakla mükellef olduğunu söyledi. 

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

Türkiye Fırat Kalkanı ile Cerablus'taki İŞİD unsurlarını temizlemek amacıyla askeri operasyon başlatmıştır. Özgür Suriye Ordusu aktif rol oynamıştır. Bordo bereliler sınırın öte tarafına geçmiştir. Elbette Türkiye'nin milli güvenliği korumak için mezkur askeri müdahale yerindedir, isabetlidir. Ancak Cerablus'un İŞİD'den arındırırken boşalan yerlere PYD'nin geçmesine hiçbir şekilde müsaade edilmemelidir. PYD/YPG Fırat'ın batısına uzun süreden beri geçmiştir. Sözde terör kantonları arasında bağlantı kurulmuş olacak ki, buna asla müsaade edilmemelidir. Bugüne kadar PYD'ye en fazla yol açan ABD'dir. PYD ve PKK'yı söküp atması bir şeref meselesidir. ABD'nin PYD'yi aklayıp temize çıkarması insafsızlık, samimiyetsizlik, artniyetliliktir. ABD'nin terör örgütlerinin ağızlarına bal sürüp, bu örgütlerin yardımlarıyla Ortadoğu'nun haritasını tekrar çizmeyi arzulamaktadır. 

EGEMENLİK HAKLARIMIZI SAVUNMAKLA MÜKELLEFİZ

FETÖ konusunda, 15 Temmuz darbe girişimi konusunda ikircikli bir tavır takınan ABD'nin PYD'ye, PKK'ya bakışı da çürüktür. ABD'nin gizli gündemi Türkiye'yi baştan aşağı kelepçeleyip, Suriye'nin kuzeyinde fiili bir durum yaratıp kirli bir koridor açmaktır. Ülke olarak küresel güçlerin oldu bittisiyle, terör koridoru oluşumuna sıcak bakmamız milli aklın inkarıdır. Türkiye çok zor bir dönemde sınır ötesi operasyon yapmaktadır. Bu operasyon riskli olmakla birlikte kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. PYD askerimize roketle saldırırken 1 askerimiz şehit olmuş, 2 askeri yaralanmıştır. İŞİD ne kadar tehditse PYD, PKK, YPG aynı derecede tehdit ve müsibettir. Türk devleti egemenlik haklarını sonuna kadar savunmakla mükelleftir. Bunu en başta ABD'nin bilmesi, Barzani'nin anlaması gerekmektedir. ABD'nin ortak düşman olarak İŞİD'i gösterip PYD'yi perdelemesi, FETÖ'yle ilgili üç maymunu oynaması hukuksuzluk ve aynı zamanda utanmazlıktır. 

SONUNA KADAR HÜKÜMETİN ARKASINDAYIZ

PKK'nın Artvin'de ana muhalefet partisi liderinin konvoya saldırması müşterek terör örgütlerin bir faaliyetidir. Bu itibarla devletin teyakkuzda bulunması, her türlü güvenlik tedbirini tüm vatan sathında alması hayati ve yararlıdır. MHP, TSK'nın başarılı olması, savaştan alnının akıyla çıkması hususunda her türlü desteği verecek hükümetin arkasında sağlam bir şekilde duracaktır. Terörizmi akıttığı kanda boğmak, Türk Milleti'ne meydan okuyan alçakları bataklığına gömmek Türkiye için ecdadına ve vatanına namus borcudur. Kahramanlarımıza diyorum ki, ne kadar katil örgüt varsa gidin vurun, imha edin. Biz yanınızdayız, sonuna kadar arkasındayız. Emperyalizm küstahça ve ahlaksızca PYD üzerinden Kürdistan'a yeşil ışık yakmış yetki ve hakkı olmadığı halde vize vermiştir. 

Son Güncelleme: 29.08.2016 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.