27 Mayıs 2014 Salı 00:18
Bakan Güllüce'den Agc'ye Ziyaret

Partisinin seçim çalışmaları kapsamında Ağrı’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

 

Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan ve yönetim kurulu tarafından kapıda karşılanan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, cemiyetin hizmet binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ağrı Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 11’inci yıldönümüne denk gelen ziyaret dolayısıyla, ziyaretin ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Bakanı Güllüce “ Bugün cemiyetinizin kuruluş yıldönümüymüş. Cemiyet başkanımız Alaettin Aslan, nezlinde hepinizin yıl dönümüzünü kutluyorum” dedi.

 

AĞRI’NIN BUGÜNKÜ YERİ TÜRKİYE STANDARTLARINDA DEĞİL

Ağrı’nın bugünkü yeri hakkında bir bayanın soru sorduğunu söyleyen Bakan Güllüce, “Ağrı’nın bugünkü günü çok iyi mi diye buraya gelirken bir hanımefendi bana sordu. Ağrı’nın bugünkü bulunduğu yer Türkiye standartlarında değil ben bunu söyleyeyim. Ama nereden geldiğimize bakarak konuşmak lazım. Şimdi gideceğimiz yere bakarak kötümser olmanın gereği yok. Gideceğimiz yere baktığımızda çok yolumuz var. Ama geldiğimiz yere baktığımızda çok yol almışız. AK Parti Ağrı’ya canı gibi gözü gibi bakan bir parti. Şöyle bir 10 sene önceye gidelim. Türkiye’nin haline bakalım Ağrı’nın haline bakalım. Peki, bu yeterli mi bir katrilyon kere yetmez. Birisi Ağrı’ya hiçbir şey yapılmadı derse bu hem bizi üzer hem de vicdanları üzer. Ağrı’ya çok şey yapıldı. O kadar geri kalmıştı ki yapıldı, yapıldı mesafe o kadar açıktı. Tabi talep etmek iyi bir şey talep edelim. Demokrasinin şartıydı da bu ama çok az yapıldı hiçbir şey yapılmadı dersek bu emeği geçen arkadaşlarımızı incitir. Oy veren, vermeyen vicdan ehli insanları da incitir. Çok hizmet yapıldı, çok hizmet yapılmalı” şeklinde konuştu.

 

Bir gazetecinin misafirlerimiz genelde dolu gelir, dolu giderler Ağrı’ya ne tür vaatleriniz olacak diye soru sorulması üzerine cevap veren Bakan Güllüce, “Ağrı’ya bir geldim 15 -16 çöp arabası, kamyon vererek geri dönüyorum bunları nasıl vereceğiz bilmiyorum. Cepte hiçbir şey kalmadı. Gelirken Eleşkirt’ten başladık. Belediye Başkanı işi biliyor. Arabanın önüne çıktı. Okul aldı, 8 tane de araç aldılar” dedi.

 

Ağrı’nın diğer şehirlerle mukayese edilmemesi gerektiğini belirten Bakan Güllüce, “Ağrı’nın üretim kapasitesi vesairesi ile baktıysanız kendine yetebilecek bir şehir değil. Devletin büyük bir desteğine ihtiyacı var. Geçmişte çok büyük bir açık olmuş yapılmamış. 4 ayı kış olmayan, her tarafı bağ bostan olan bir şehrin hızı ile Ağrı’nın hızı aynı olmaz. Ağrı’ya ne kadar ekonomik destek verirseniz verin yine oradaki açık on sene, yirmi sene, otuz senede anca kapanır. O yüzden mukayeseyi ne ile yapmak lazım başka şehirlerle değil kendimizle yapmamız lazım. Başka şehirlerle yaparsak yanlış olur. Bir Kayseri ile Ağrı’yı mukayese etmeye kalkarsak kusura bakmayın yanılırız. Üreten bir şehirde sanayileşmiş bir şehirle, Ağrı’yı mukayese ederseniz sisteminizde hata var demektir. Ağrı’yı nasıl mukayese edeceğiz. On yıl önce neredeydi, bugün nerede on yıl sonra nerede olacak” diye konuşmasını sonlandırdı.

 

Ziyaret, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan’ın, Bakan Güllüce’ye hediye takdim etmesi ile son buldu.







Son Güncelleme: 27.05.2014 00:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.