19 Mayıs 2014 Pazartesi 01:31
Bakan Veysel Eroğlu Ağrı'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Soma’da hayatını kaybedenlerle ilgili çalışma yapıldığını belirterek, “Bu konuda onların mağdur edilmemesi için ne gerekiyorsa yapılıyor. Başbakan'ımız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve Maliye Bakanımız bunun üzerinde çalışıyor. Başbakan'ımızın talimatıyla salı günü Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda da gündeme getirilecek" dedi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Ankara’dan uçakla Ağrı’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Ağrı milletvekilleri Ekrem Çelebi, Mehmet Kerim Yıldız ve Fatma Salman, Belediye Başkanı Ercan Ateş ve AK Parti İl Başkanlığı yöneticileri karşıladı. Buradan valiliğe geçen Bakan Eroğlu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra basınla bir araya gelen Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Ağrı’ya büyük yatırımlar yapan bir bakanlığın mensubu olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Hükümetin Ağrı'ya çok önem verdiğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Hükümetimiz olarak Ağrı’ya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi belli yatırımcı bakanlıkların şu ana kadar Ağrı’ya 6 katrilyondan fazla yatırım yapıldı. Bunlara baktığımız zaman, muhalefet şunu diyebilir. Ağrı'ya ne yapıldı? Ağrı'da daha önce su var mıydı? Yazıcı Barajı’nı biz yaptık. İstanbul’daki gibi mükemmel içme suyu arıtma tesisi yaptık. Ağrı'da üniversite yoktu, bölünmüş yol yoktu” dedi.

Ağrı'ya 18 müjde ile geldiklerini söyleyen Bakan Eroğlu, “Bizim kültürümüzde bir anlayış var, bir yere gidilirken eli boş gidilmez. Bizde 18 müjde ile geldik. Bunlarında toplam bedeli 287 milyon 56 bin 184 TL. Bu Ağrı’ya yapılabilecek en büyük yatırım. Ağrı nüfusuna böldüğümüz zaman kişi başına yapılan yatırım olarak ilk ona giren bir ilimiz. Bizden önce Ağrı unutulmuş bir ildi. İlk defa AK Parti Ağrı'yı hatırladı. Yollar, barajlar, sulama tesisleri ve diğer tüm yatırımları ilk defa biz hatırladık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Ağrı'da büyük hizmetler yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. İçme suyu sorununu 2050 yılına kadar çözdük. Yazıcı Barajı biz gelmeseydik 41 yılda bitecekti. Ben ilk geldiğimde şaşırdım. Dedim ki, bu ödeneklerle ne zaman biter? Dediler 41 yılda. Dedim dalgamı geçiyorsunuz. Buranın sulanması var, Ağrı'nın içme suyu var, bu kadar bekler mi? Biz de Başbakanımızın desteğiyle oraya muazzam ödenek ayırdık. Ağrı Dağı’nı da bütün dünyaya açmak istiyoruz. Özellikle açılım sürecinde huzur ortamında inşallah burada turizmde, dağ turizmi ve yayla turizm de gelişiyor. O bakımdan Ağrı Dağı’na da çok önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Ağrı’ya bir açılış ve temel atma töreni için geleceklerini de dile getiren Balan Eroğlu, “Fakat Soma'da çok büyük bir acı yaşadık. Soma’da hayatlarını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Hadisi şerif var onlar şehittir. Yakınlarının, hepimizin, 77 milyonumuzun yüreğine, hatta yurt dışındaki vatandaşlarımızın, dost ülkelerdeki vatandaşların yüreğine büyük bir acı düştü. Ailelerine sabır diliyorum. Çok etkilendiğim olay, bir Ağrılı kardeşimiz orada kurtulduktan sonra dedi ki, ‘çizmemi çıkarayım mı?’ Onun bu tür asaleti karşısında çok büyük bir gurur duydum. İşte millet bu, Ağrılı bu. Kurtulmuş, sedye kirlenmesin bir başkası kullanacak. Temizlik imandandır, diye bunu söylüyor. Ağrı budur, Ağrı'nın güzel insanları budur. Yaralılara da acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Somada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sivil şehit statüsüne alınmasına ilişkin bir çalışma var mı?" Sorusu üzerine Bakan Eroğlu, "Bu konuda onların mağdur edilmemesi için ne gerekiyorsa yapılıyor. Başbakan'ımız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve Maliye Bakanımız bunun üzerinde çalışıyor. Başbakan'ımızın talimatıyla salı günü Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda da gündeme getirilecek" dedi.

Daha sonra valilik binası arkasında bulunan bahçede fidan diken Bakan Eroğlu, "Belediye Başkanımız ve valimizin teklifi ile DSİ 20 günde burayı yaptı. Çok güzel bir mesire alanı kazandık. Valimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.












Son Güncelleme: 19.05.2014 01:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.