28 Mayıs 2014 Çarşamba 16:23
Başbakan Erdoğan Ağrıda

 

Öğle saatlerinde uçakla Ağrı’ya gelen Başbakan Erdoğan, 1 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesi partisi tarafından Dörtyol Kavşağı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Konuşmasına pazar günü yapılacak seçime değinerek başlayan Erdoğan, “Burada pazar günü Ağrı Dağı’nın şanına yakışır şekilde AK Parti ile gürleyeceksiniz. Hizmete mi oy vereceğiz, ideolojiye mi oy vereceğiz? Ne diyorlar, sandıklar 15 kere sayıldı. BDP bu yalanı yaydı. Sandıklar sadece bir kez tam olarak sayıldı. İkinci kez tam sayılmadan hile ortaya çıktı. Seçimler böyle iptal edildi. Burada maalesef BDP meydanı terörize etti. Bunları 30 Mart akşamı yaşadık. Her şeyden önce bu zihniyetin demokrasiye inancı yok. Bu zihniyetin sandığa inancı yok. Düşünce özgürlüğüne saygısı yok. Bunlar bugüne kadar ancak tehditlerle oy almanın yoluna gittiler” dedi.

 

Doğubayazıt’ta 6 işçinin kaçırılmasına da değinen Erdoğan, “Daha yeni 6 vatandaşımızı kaçırdılar. Açık ve net konuşuyorum. Burası bizim Bitlis milletvekilimizin ailesine ait olan bir işletme. Kendisini Bitlis’teki seçimlere gitmemesi için tehdit ettiler. İkide bir partinin adını değiştirirsin başka da bir işe de yaramazsın. Şu Ağrı’da ne yapılmışsa biz yaptık. Ağrı’da birçok dedikoduyu dolaşıma soktular. Bu yalanlara karşı çok dikkatli olun. Size güvenilmez adamlar haber getirdiğinde bunlara itibar etmeyin. Daha seçim sırasında yalan söyleyenler Ağrı’da yönetime gelseler ne tür çirkinlikler yapacağını ben sizin takdirinize bırakıyorum. '30 Mart’tan sonra Ağrı'ya 15 bin polis gönderdiler' diyorlar. Nerede bu polis, gösterin bilelim. 2 bin bin gencin askere götürüldüğünü söylüyorlar” diye konuştu.

 

“MESELE SIRRI SAKIK MESELESİ DEĞİL”

Barış ve Demokrasi Partisi’ni de eleştiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mesele Sırrı Sakık meselesi değil. Sırrı Sakık fanidir, bugün vardır, yarın yoktur. Mesele mensup olduğu zihniyettir. Tayyip Erdoğan da fanidir. Baki olan hedefler için fanilere kalmayın. Hala Doğubayazıt’ta BDP var çünkü tehditle oy alıyorlar. Hanım kardeşlerimizi sandığa göndermiyorlar. Unutmayın kale içeriden fethedilir. Siz bizim ablalarımızsınız. 30 Mart’ta millet, plansız, vizyonsuz partilere çok güzel ders verdi. Yeni Türkiye hedefine, hizmete, çözüm siyasetine en güçlü desteği verdi. Akşam sandıklar kapandı, sonuçlar belli oldu. Ak Parti’nin birinci parti olduğu 30 Mart akşamı belli oldu. 30 Mart’tan bugüne biraz dinlenelim demedik. Tam tersine, 'Millet bize yetki verdi' dedik. Daha büyük bir heyecanla büyük Türkiye yolculuğumuzu sürdürdük. Seçimde oy kaybeden partiler ne yaptı? Normalde onların bizden daha fazla çalışması lazım ama bunların öyle bir derdi yok.”

 

“O ÇATI 30 MART’TA UÇTU GİTTİ”

‘Çatı’ cumhurbaşkanlığıyla ilgili yapılan görüşmeleri de eleştiren Erdoğan, “Neymiş çatı kuruyorlarmış. Bu çatı cumhurbaşkanı olacakmış. O çatı 30 Mart’ta uçtu gitti. Bunların oturdukları binanın damı yok. Bu millet kendi başkanını, inandığı insanı, kendisini kucaklayacak insanı gayet iyi biliyor. İnşallah haziran ayı içinde adayımızı açıklayacağız. İnşallah, istişarelerimizi yapıyoruz, ismimizi, adayımızı açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Ağrı’da karşılarında BDP’nin bulunduğunu söyleyen Erdoğan, “Sandıkta netice istiyorum. İnsan inancı, düşüncesi, namusu uğruna bir kere ölür. Diyarbakır’da yavruları kaçırılan anneler babalar günlerdir oturma eylemi yapıyorlar. 134 yavru dağa kaçırıldı. Kimlerin kaçırdığını biliyorsunuz. Dün söyledim, BDP ve HDP’ye seslendim. Bu çocukları siz alıp geleceksiniz çünkü bunlar bu adresleri iyi biliyorlar. Getirmemeleri halinde biz de iktidar olarak B ve C planımızı ortaya koyacağız. Doğubayazıt’ta 6 vatandaşımızı kaçırdılar. Kaçıranlar da bölücü terör örgütü. BDP ve HDP zaman zaman gidip alıp geliyorlar. İş birliği içerisinde oldukları için gidip alıp getiriyorlar. Onların da alınıp getirilmesi gerekir. ‘Vahit Kiler, devlete vergi veriyor bize de vergi verecek’ diyorlar. Sana neyin vergini verecek. Mafya mı, terör mü, eşkıya mı, ne desen hepsi bunlarda var. Alın teri dökmeden haraç istiyorlar, ‘Bana da vereceksin’ diyorlar. Arkadaşımıza dedim, böyle bir şeye yanaşmayacaksın, bu bir onur, haysiyet meselesidir. Devlet aldığı vergiyi hizmete harcıyor, sen nereye harcıyorsun? Sen insanları öldürmeye harcıyorsun, onun için bu duruşumuz çok önemli. Ölelim ama bir kez ölelim. Ama pazar günü o onuru sandıkta kurtaralım” diye konuştu.

 

Kendilerinde ayrım olmadığını ifade eden Erdoğan, “Ret, inkar politikalarını ayaklar atına aldık. Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Bizim farkımız yok. BDP-HDP siyasi Kürtçülük yapıyor. MHP siyasi Türkçülük yapıyor. CHP kumsalların partisi, kumsallarda dolaşıyor. Biz 77 milyonu kucaklıyoruz. Diyarbakır’da oturan annelerin o yavruları için CHP ve MHP’nin sesi çıkıyor mu? Ah kardeşlerim tezgah farklı. Kaçırılan çocuklar için bu yandaş medyanın sesi çıkıyor mu? Ama Galatasaray Lisesi’nin önünde oturanlar için sesiniz çıkıyordu. Allah korusun çocukların cenazeleri geldiğinde istismar vasıtası yapmayı da çok iyi bilirler. Biz annelerin yavrularına kavuşması için mücadele veriyoruz. Akan kan dursun diye mücadele veriyoruz. Çok önemli mesafeler katettik. Bir yılı aşkın süredir acı haberler gelmiyor. Biz çözüm sürecini kararlılıkla sürdürdük. Siz de bu çözüm sürecine sahip çıktınız. Bu sürecin sabote edilmesine inanıyorum ki sizler müsaade etmeyeceksiniz. Kandan, şiddetten, kaostan beslenenler bu süreci bozmak isteyecek ama inanıyorum ki sizler buna izin vermeyeceksiniz” dedi.

 

"PENSİLVANYA BENİM İLE İLGİLİ GÜZEL BİR FİLM HAZIRLAMIŞ"

Pensilvanya’nın kendisi için film hazırladığını da ifade eden Erdoğan, “Pensilvanya benimle ilgili güzel bir film hazırlıyormuş, ailemle ilgili güzel bir film hazırlıyormuş. Bu film için bana benzer bir artist bulamamışlar. Bu film için çocuklarıma benzer bir artist bulamamışlar. Ama Hollywood’a gitmelerine gerek yok. Kendi içlerinde artistler var. Hesap şu; cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesine bu filmi yetiştireceklermiş” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasında bazı yazarlarını da sert dille eleştiren Erdoğan, “Her türlü tahriki yaptılar. Hatta bazı yazar müsveddeleri, 'Terörü yeniden başlatın' bile dedi. Sizler bu tuzağa düşmediniz. 1 Haziran’da hem eser siyasetine hem çözüm siyasetine Ağrı bir kez daha desteğini verecektir. Ak Parti’nin yerel yönetim birikimi burayı idare edecek. Hiçbir siyasi parti bizimle yerel yönetimde aşık atamaz. İstanbul’u nasıl başarı ile yönettiysek aynen Ağrı’da da yeni bir anlayışı hakim kılacağız” dedi.

 

AĞRI’YA İKİ MÜJDE

Konuşmasında Ağrı’ya iki müjde de veren Erdoğan, “Ağrı’ya iki güzel müjdemiz var. Uzun süredir Ağrı merkezi doğal gazı bekliyor. Üç kez ihaleye çıktık. Özel sektörden rağbet olmadı. Şimdi ise yeni bir karar aldık. Dağıtımı devlet olarak biz yapacağız. Bir yasal düzenleme gerekiyordu. Dün yasa teklifi sunuldu. Ağrı’yı kısa sürede doğal gaz ile buluşturacağız. Elektrik borçlarının faiziyle alakalı konu bölgede ciddi sorun. Sorunun giderilmesi için buradaki özel şirkete ricacı olduk. Sağ olsunlar bir düzenleme yaptılar. Özelleştirme tarihinden önceki döneme ait elektrik borçlarının 1 Haziran-31 Temmuz arası müracaat edildiğinde faizinden vazgeçilecek. Elektrik aboneliği olmayanlar da aynı tarihlerde başvururlarsa geriye dönük hiçbir işlem yapılmayacak. Özel sektörümüz bu kararı aldı. Bunun da müjdesini veriyorum” diye konuştu.

 

 













Son Güncelleme: 28.05.2014 21:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.