10 Mart 2014 Pazartesi 22:48
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ağrı'da ( Haber )

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, baharın kışa dönmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

 

Ağrı mitinginde halka hitap eden Erdoğan, "Ağrı Serhat şehri, medeniyet şehri, mertliğin şehri. Ağrı, Ahmed-i Haninin şehri, Erçişli Emrah’ın şehri. Ağrı seni yürekten selamlıyorum. Aslı ile Kerem Ağrı dağını aştılar, birbirlerine kavuştular. İşte bizde dağları aştık trenler inşa ettik, köprüler viyadükler yaptık. Gönüller arasına kardeşlik köprüleri inşa ettik ve milletle kucaklaştık’’ dedi. Erdoğan, ‘’Siz Ahmed-i hani ile aşkın en güzel destanını yazdınız. Siz Aslı ve Kerem ile aşkınız için cefayı dünyaya anlattınız. Aşkınız için sizlere teşekkür ediyorum. Şu cefanız için desteğiniz için hayır dualarınız için sizlere teşekkür ediyorum. Rabbim kardeşliğimizi, muhabbetimizi daim eylesin’’ dedi. 30 Martta seçimlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan, ‘’Türkiye için tüm dünya için inşallah hayırlara vesile olsun. Sevgili kardeşlerim. 12 Haziran seçimleri öncesinde son şehir mitingimizi burada bu meydanda yapmıştık. 12 Haziran seçimlerinin hayırlı olması için burada hep birlikte dua etmiştik. Allah'a hamdolsun. Türkiye genelinde yüzde 50 oy aldık.

 

Ağrı bize kuvvet verdi bize hizmet aşkı verdi. AK Parti'ye bu davaya bu harekete bu gönül hareketine bu kardeşinize sahip çıktığınız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum.. Kardeşlerim sizi hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmadık, inşallah da uğratmayacağız’’ dedi. 

 

 

‘‘BİZİ DURDURMANIN MÜCADELESİNİ VERİYORLAR, BAHARIN KIŞA DÖNMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’’

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:’’ Şimdi bakın sevgili kardeşlerim 12 yıl boyunca biz ülkemize hizmet yapmaya gönül vermişken, birileri bizim ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Bunun en somut örneğini çözüm sürecinde gördük. Biz 12 yıldır topraklarımızı akan kanı, topraklarımıza düşen gözyaşını dindirmek için çırpınıyoruz ; biz 12 yıldır annelerimizin o yürek acısını dindirmek, babalarımızın acısını dindirmek, gençlerin ölümünü durdurmak için çırpınıyoruz. Biz kardeşliği yüceltmek için, Türkiye’yi bir olarak beraber olarak yüceltmenin mücadelesini verirken birileri de bizi durdurmanın mücadelesini verdiler. Şu anda da veriyorlar. Geçtiğimiz yıl Nevruz’u büyük bir coşkuyla karşıladık. Bu Nevruz, bu bahar kalıcı olsun diye dua ettik. Türkiye de artık kan akmasın, gençler ölmesin, artık anneler ağlamasın diye dua ettik. Allah’a hamdolsun geçen Nevruz’dan bugüne kadar terör nedeniyle yeni acılar yaşamadık. İnşallah şimdi de 2014 Nevruz’unu 77 milyon hep birlikte bir bütün olarak, kardeşçe yine büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Geçen Nevruz’dan bu Nevruza ülkemize bahar havası hakimdi. 1 yıldır evlere yürekler ateşler düşmüyor. Doğunun, Güneydoğunun çehresi hızla değişiyor. 7 coğrafi bölgemizdeki huzur heyecan daha da yükseliyor. Artık kepenkler kapanmıyor. Artık silah sesleri duyulmuyor. Benim Ağrılı kardeşim köyüne rahatça gidiyor. Mezralarına rahatça gidiyor, Ağrı dağının eteklerinde rahatça dolaşıyor. Hamdolsun evlerimize huzur geldi. Sofralarımız şenlendi, şehirlerimiz cıvıl cıvıl şenlendi. İşte bunu muhafaza edeceğiz. İşte bunu muhafaza edeceğiz. Bu baharın kışa dönmesine bu huzurun bozulmasına, ağız tadımızın kaçmasına hep birlikte izin vermeyeceğiz’’.

 

‘’HAKKARİ’YE HAVALİMANI YAPACAĞIZ’’

Hakkari’ye havalimanı yapmak istediklerini ancak terörün engel olmaya çalıştığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "İşte bak Ağrı’da, Muşta, Iğdır’da, Bitlis’te, havalimanı yaptık. Hakkari’yi kim engelliyor bölücü terör örgütü. Biz havalimanı yapacağız diyoruz onlar engelliyor. İsteseler de istemeseler de Hakkari’ye havalimanını yapacağız. Yani biz paralel devlet, paralel yapı istemiyoruz. Onlar varsın Pensilvanya’ da olsunlar. Kardeşlerim 1 yılda Türkiye’nin havası değişti. Kardeşlerim göreceksin, daha da güzel olacak. Üniversiteyi kim getirdi biz getirdik. Sağolsun İbrahim Çeçen'den rica ettik o da kabul etti" dedi. 

 

 

Kalabalıktan biri Başbakana ‘sana kurban olurum’ diye bağırınca, Erdoğan ‘da ‘ ben de sana kurban olurum’ diye cevap verdi. 

 

 

Erdoğan, "Sizin bu coşkunuz olmasa biz buralara gelebilir miydik? Bu analarımın be bacılarımın dualarıyla buralara geldik. Kardeşlerim İshak paşa sarayıyla, Ağrı Dağıyla, Balık Gölüyle Ağrı değil Türkiye’nin dünyanın göz bebeği olacak’’ dedi. Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Milli birlik ve beraberliğimizdeki en önemlisi aramızdaki birlik ve berberliğimizdir bu birliğimiz bu kardeşliğimizi kıskananlar var. Bizi bölmek isteyenler var, bunlara prim vermeyeceğiz, Bu milli birliğimizi asla böldürmeyeceğiz. Oslo sürecini bunun için sabote etmek istediler. Başarılı olamadılar, hiçbirinde de kardeşliğimizi bozamadılar. 17 Aralık ve 25 Aralık sürecini de en başta çözüm sürecini, ortadan kaldırmak için yaptılar. Eğer Çözüm süreci kalıcı olursa Türkiye’yi hiç kimse tutamaz , çözüm kalıcı olursa ekonomimizi hiç kimse tutamaz.Kardeşliğimizi hiç kimse bozamaz. Bunu istemediler onun için 17 Aralık ve 25 Aralık’ta hükümete darbe girişimiz yaparak sizin emanetinizi gasp etmek istediler. Biz buna izin vermedik. Ne diyorlar yolsuzluk ve hırsızlık. Kardeşlerim en büyük yolsuzluk ve hırsızlık milli irade hırsızlığıdır. Kardeşlerim, biz bu milletin bir kuruşunu yemeyiz, yedirmeyiz. Şimdi çıkmış CHP’nin genel başkanı bizim için Menderesin adını ağzına almaya hakkı yoktur diyor. İşte yüzsüzlük bu dur. Zaten bunun Ağrı'da yeri yok. Bunlar Ağrı’nın adresini bilmezler, harita da yerini gösteremezler. Menderese ağır ithamlar atan kim CHP. Menderesi indirmek için gerilim çıkaran, 27 Mayıs darbesinin alkışlayan, 2' mayıs sonrası yine Menderes'in ve arkadaşların idamına neden olan yine CHP. Şimdi gelirken bir genç önüme çıktı, dedi ki Başbakanım son günlerde 17 aracı burada yaktılar. Şimdi tabii bu olayların biz kaynaklarını biliyoruz. Sandıkta bunlara gereken cevabı vermek lazım. Yani araçları yakarak, kepenkleri indirerek, molotoflar kullanarak bu ülkede seçimi baskı altına almak isteyenlere, 20 gün sonra sizin iradeniz en güzel cevabı verecektir. Dün Şanlıurfa’daydım. Hamdolsun 100 bini aşkın insan oradaydı. Oradan Suruca geçtik, 20 bine yakın insan yine oradaydı. Bizim bu yürüyüşümüzü komplolarla montajlarla, dublajlarla durduramazlar. Birilerinin dediği değil milletin dediği olur. Kardeşlerim yola çıktığımızda Türkiye’nin hali neydi, bugün Türkiye’nin hali ne buna bakmamız lazım. Kardeşlerin milli gelirimiz 259 milyon dolardı. Şu anda milli gelirimiz 820 milyar dolar oldu. Şimdi 30 Martta darbecilere değil, Ak Partiye veriyoruz. Paralel yapı ve yandaşları, AK partiyi çökertmek için yan yanalar. Milletim sandıkta onlara en güzel cevabı verecek’’.

 

‘’MESAJ ATIYORLAR’’

"Şimdi çıkmış Penisilvanya'nın uzantıları mesajlar atıyor. Sms‘ler atıyorlar, AK Parti'ye oy vermeyin kime veriyorsanız verin diyorlar. Fakat unutmayın yalancını mumu yatsıya kadar ama bunun ki yatsıya kadar yanmadı erken söndü. Şimdi istiyorum 30 Martta buna tam manasıyla mühür vuralım. Kardeşlerim bu zat, CHP, MHP’yi de kötü aldattı. CHP ve MHP’nin genel başkanlarının yanlarına gittiler, elimizde dosyalar var, montajlar var ekonomiyi batıracağız, çözüm sürecini durduracağız dediler. Bu 3 kafadar yola çıktılar ama yolu şaşırdılar. Ellerindeki bütün malzemeler fos çıktı. Ellerindeki kasetlerin hepsi korsan çıktı. Bir darbe tertip ettiler, ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Bunlar günü idare ederken biz hizmette yolumuza devam ettik.. Elimizde ne varsa koyun ortaya biz hiç bir şeyden çekinmiyoruz. Abdestinden şüphesi olmayanın, namazında şüphesi olmaz. 30 Martta kasetler değil, millet konuşacak. Ve benim milletim de gereken cevabı verecek’’ dedi. Erdoğan konuşmasının sonunda, hükümetinin Ağrı’ya yaptığı yatırımları anlattı. Erdoğan konuşması sırasında bir vatandaşın araya girmek istemesi üzerine, ‘’ Kutlu doğum 9 ay 10 gündür. Erken doğum olursa sonu felaket olur’’ diyerek de seçmenleri güldürdü. Erdoğan Ağrı mitingini, halkı selamlayarak bitirdi. 











Son Güncelleme: 10.03.2014 22:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.