30 Mayıs 2014 Cuma 22:45
BDP Ağrı'da Miting Yaptı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Ağrı’da tekrarlanacak olan 1 Haziran seçimleri nedeniyle miting düzenledi.

 

Dörtyol Kavşağı’nda düzenlenen mitinge BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı Osman Baydemir, çok sayıda HDP milletvekili ve Ağrı Belediyesi Eş Başkan adayları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay ile çevre il ve ilçelerdeki BDP’li belediye başkanları ve eş başkanları katıldı. Ağrı’da tekrarlanacak olan 1 Haziran seçimleri için partisinin seçim mitinginde konuşan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bizim B planımız, C planımız yok. Bizim A planından başka planımız yok. Tek planımız var, o da barış süreci, çözüm sürecidir. Sadece barış yolunda yürümek istiyoruz. BDP, Ağrı'da kazanırsa barış süreci güçlenmiş olacak. Özellikle siz genç arkadaşlardan rica ediyorum. Buralarda gerilim çıkarmaya çalışıyorlar. Biz kavga, gürültü istemiyoruz. Şiddet istemiyoruz. Sokakları karıştırmak istiyorlar. Genç arkadaşlar bunlara kanmasınlar” dedi.

 

Ağrı'nın cumhuriyet tarihi boyunca en fakir şehir olduğunu belirten Demirtaş, “Batıya yaptığın yatırımların binde birini buraya yapsaydın, Ağrılı gençler gidip inşaatlarda amelelik yapar mıydı? Çiftçiler, üreticiler hayvanlarını yok pahasına satmak zorunda kalır mıydı? Bir lokma ekmeğe muhtaç oldular. Başbakan isteseydi Ağrılı kadınları, gençleri, esnafı sevseydi, biraz devletin olanaklarını buraya aktarsaydı, burası köy görüntüsünde olmazdı. İstanbul'daki, Karaman'daki, Konya'daki yatırımı anlatıyor. Buraya gelince 'Ya bir hastane yapacaktık, bitiremedik bitireceğiz' diyor. Türkiye’de doğalgaz olmayan 6 yerden biri Ağrı. Doğalgaz, Ağrı’dan geçiyor, Ağrı’da doğalgaz yok” şeklinde konuştu.

 

Miting, konuşmaların ardından sanatçıların konserleriyle son buldu.







Son Güncelleme: 30.05.2014 22:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.