10 Haziran 2014 Salı 15:32
BDP'den 'Lice' Açıklaması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı İl Başkanlığı tarafından Lice’de yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yapıldı.

 

BDP Ağrı İl Başkanlığı önünde gerçekleşen basın açıklamasına BDP Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe, Tutak Belediyesi Eş Başkanı Fırat Öztürk, Diyadin Belediyesi Eş Başkanı Hazal Aras ve çok sayıda partili katıldı.

 

Burada konuşan Necmettin Efe, haftalardır Lice’de karakol ve kalekol yapımlarına karşı demokratik tepkilerini gösteren sivil vatandaşların üzerine güvenlik güçlerince ateş açıldığını öne sürerek, “Açılan ateş sonrası iki yurttaşımız şehit düşmüş, onlarca yurttaşımız yaralanmıştır. Tüm halkımızın malumu olduğu üzere Sayın Abdullah Öcalan’ın 21 Mart 2013 Nevruz'uyla birlikte başlattığı barış ve çatışmasızlık süreci devam etmekte, yaklaşık 1,5 yıldır acı ve ölüm yaşanmamaktadır. Lice’de 2 yurttaşımızın şehit edilmesi, onlarcasının yaralanmasıyla demokratik çözüm süreci heba edilmek istenmektedir. Yine barış sürecinden bugüne Kürt halkının meşru taleplerini karşılamaya yönelik hiçbir Anayasal adım atılmamıştır. Bu durum başta partimiz ve halkımızı tedirgin etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

 

 

Basın açıklamasının ardından toplanan grup olaysız şekilde dağıldı.

Son Güncelleme: 10.06.2014 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.