02 Haziran 2016 Perşembe 16:13
Bozdağ'dan Muhalefete Sert Tepki

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yüksek yargı organları başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezilerine eşlik etmesini eleştiren muhalefet partilerine sert tepki gösterdi. "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yargıyı yıpratmak için bilinçli bir kampanya yürütülüyor" diyen Bozdağ "Bu konuda eleştiri yapmak çok büyük bir cehalettir" ifadesini kullandı.

Türkiye Noterler Birliği Genel Kurulu'na katılan Adalet Bakanı Bozdağ, yargının tarafsızlığı konusundaki tartışmaları değerlendirdi. Eleştirilerin amacının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yargıyı yıpratmak olduğunu belirten Bozdağ, şöyle konuştu: "Yüksek mahkemelerin kuruluş yıl dönümlerinde mahkemeler ana muhalefet partisi liderlerini de davet etmektedir bunda bir sakınca yok. Dün Cumhurbaşkanı ile yargı başkanlarının bir arada olması yargının tarafsızlığına halel getirmiyor da, söz konusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunda halel getiriyorsa bu yanlış ve ikircikli bir yaklaşımdır. Bu siyasi bir yaklaşımdır. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve yargıyı yıpratmak için bilinçli olarak bir kampanya yürütülüyor. Yüksek yargıyı ve yargıya olan güveni olumsuz etkilemek için de bir çalışma yürütülüyor. Ben bu konuda değerlendirme yapanları samimi bulmadığımı ifade etmek isterim. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı birlikte olduğu, bir arada olduğu veya yan yan oturduğu kişilere göre değerlendirilemez."

"BU KONUDA ELEŞTİRİ YAPMAK ÇOK BÜYÜK CEHALETTİR"

Adalet Bakanı Bozdağ, muhalefet partilerine yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı yargı görevi yapanların verdiği doğru ve adil kararlarla tesis ve inşa edilir. Siz mahkemelerin veya hakimlerin verdiği kararlara bakacaksınız; doğru mu, adil mi, adaletin tecellisine hizmet ediyor mu etmiyor mu oradan bir eleştiride bulunacaksınız. Yoksa Cumhurbaşkanı ile yüksek yargı başkanları bir araya geldi diye eleştiri yapmak, yargı bağımsızlığı gölgelendi, tarafsızlığı kayboldu demek çok büyük bir cehalettir. Dünyanın her ülkesinde devlet başkanları ile yargı başkanları bir araya gelir. Başka ülkelere gidip bunu anlatsanız bunu söyleyenlere gülerler, "böyle bir saçmalık mı olur" derler ama maalesef Türkiye'de bu konuşuluyor."

"ELEŞTİRİLER İKİ YÜZLÜ BİR SİYASETİN SOMUT BİR GÖSTERGESİDİR"

CHP'yi hedef alan Adalet Bakanı Bozdağ, 28 Şubat dönemini hatırlatıp, "'28 Şubat'ta yüksek yargı başkanları Genelkurmay'a çağrıldılar hakimler savcılar o zaman ayakta alkışladılar brifing aldılar, bunu hiç eleştirmediler. Hatta dönemin CHP Genel Başkanı "Ne var bunda" diyor. Yargı bağımsızlığına bu müdahaledir. Çağırıp talimat veriliyor. Buna dair açıklamaları yok. Kasıtlı yapılan bir harekettir" ifadelerini kullandı.

"YENİ ANAYASA TAKVİMİNİ BAŞBAKANIMIZ AÇIKLAYACAK"

Bozdağ, AK Parti'nin yeni anayasa çalışmaları konusunda da bilgi verdi. Yeni anayasanın milletin talebi olduğunun altını çizen Bozdağ, yeni anayasanın Sadece AK Parti'nin değil bütün siyasi partilerin seçimlerden önce millete verdiği önemli bir taahhüt olduğunun altını çizdi. 24. ve 26. Dönem'de Meclis'te kurulan uzlaşma komisyonlarındaki çalışmalardan sonuç alınamadığını hatırlatan Bozdağ "Bunun üzerine biz AK Parti olarak yeni anayasa ile ilgili öneri taslağımızı hazırlayacağımızı, Türkiye kamuoyuna açıklayacağımızı,Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne göndereceğimizi ifade ettik. Bu anayasanın içerisinde milletin beklentilerine cevap verecek düzenlemeler olacak. Başkanlık sistemini esas alan bir anayasa yapacağımızı Türkiye kamuoyuna deklare ettik. Yeni Anayasa çalışmalarının takvimini ve seyrini önümüzdeki günlerde sayın Başbakanımız muhtemelen kamuoyuyla paylaşacak" diye konuştu.

"ABD TÜRKİYE'NİN KAYGILARINI DİKKATE ALMALI"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MGK'da terör örgütü olarak tescil edilmesine yönelik tavsiye kararı alınan "Paralel Yapı" ile ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin açıklamalarına da yanıt verdi.

ABD'nin Türkiye'nin müttefiki olduğunu hatırlatan Bozdağ, "Türkiye, ABD'nin güvenlik kaygılarını ciddiye almaktadır. ABD'den de Türkiye'nin güvenlik konusundaki kaygı ve risklere dair beklentilerini dikkate almasını beklemek en doğal hakkıdır. Biz iki dost ve müttefik ülke arasında nasıl bir ilişki varsa bu konuda da benzer bir ilişkinin sürdürülmesinden yanayız. MGK'da alınan bu kararı hükümet tatbik edecektir. Bizim dost ve müttefik bildiğimiz ülkelerin de Türkiye'nin kaygılarını dikkate almasını bekliyoruz" dedi.

Fethullah Gülen'in iadesi konusunda çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bozdağ, "Önümüzdeki günlerde iade taleplerimizi ileteceğimizi ifade etmek istiyorum" değerlendirmesini yaptı

Son Güncelleme: 02.06.2016 16:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.