14 Nisan 2015 Salı 00:15
Buldan; İmralı Heyeti Olarak Kente Geldik


HDP Grup Başkanvekili Buldan: "Burada yaşananlara ilişkin, ne olup bittiğini sizlerden ve görgü tanıklarından dinlemeye geldik"


AĞRI - HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Ağrı'da yaşanan terör saldırısına ilişkin, "Burada yaşananlara ilişkin, ne olup bittiğini sizlerden ve görgü tanıklarından dinlemeye geldik" dedi.

Buldan, Ağrı Dörtyol Meydanı'nda yaptığı konuşmada, HDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık ile İmralı heyeti olarak kente geldiklerini söyledi.

Diyadin ilçesinde yaşanan çatışma hakkında bilgi almak için bölgeye geldiklerini dile getiren Buldan, "İki gün önce burada yaşananlara ilişkin, ne olup bittiğini sizlerden ve görgü tanıklarından dinlemeye geldik. Bu yaşanan olayları tüm açıklığıyla sizlerden aldığımız bilgiler doğrultusunda kamuoyuyla ve yetkililerle paylaşmak için buraya geldik. Yaşamını yitiren arkadaşlarımızın ailelerine taziye ziyaretinde bulunmak üzere Diyadin'e gideceğiz" diye konuştu.

Diyadin'de görgü tanıklarından aldıkları bilgilerle bir rapor hazırlayacaklarını anlatan Buldan, bu raporu hükümet ve devlet yetkililerine sunacaklarını belirtti.

Buldan, 2 yıl önce çözüm ve müzakere sürecini başlatırken hiç kimsenin kanının akmaması, insanların yaşamını yitirmemesi, annelerin ağlamaması için yola çıktıklarını ifade ederek, "Ağrı'da iki gün önce iki insanın kanı aktı. 2 yıldır yaşanan bu süreçte karşılıklı çatışmasızlık ilan edildi ama ne yazık ki iki gün önce burada bu süreci bozmak isteyenler, provoke etmek isteyenler, süreci sekteye uğratmak isteyenler ortaya çıktılar ve bir provokasyon geliştirdiler. Bunu kabul etmediğimizi, bunu şiddetle kınadığımızı, bunun tüm açıklığıyla ortaya çıkmasını bir kez daha ifade ediyor ve çağrımızı tüm devlet yetkililerine ve hükümet yetkililerine bir kez daha ilan ediyoruz" şeklinde konuştu.

İzleme kuruluna ihtiyaç olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini izleme kurulu olmadığı için İmralı heyeti olarak bölgeye geldiklerini belirten Buldan, şunları söyledi:

"Fakat bizim gelmemiz yeterli değildir. Tüm sorumluların en iyi şekilde cezalandırılmaları gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. Sizlerden ayrıldıktan sonra taziyeye gideceğiz. Halkımızdan alacağımız bilgilerin önemli olduğunu ifade ediyoruz. Alacağımız bilgiler sürecin ilerlemesi açısından çok önemlidir. Halkımızın vereceği bilgilere güveniyoruz. Onların görgü tanıklığına inanıyoruz. Dolayısıyla sizlerden bilgi aldıktan sonra Ankara'ya geçip tüm bilgileri yetkililerle paylaşacağız. Bir kez daha yaşanan bu provokasyonlar karşısında halkımızı sağduyulu olmaya, halkımızı soğukkanlı olmaya, halkımızı provokasyonlar karşısında el ele, yürek yüreğe vermeye, birlikte olmaya davet ediyoruz."

Daha sonra heyet, Diyadin'e hareket etti.

 

buldan;-imrali-heyeti-olarak-kente-geldik-004.jpgbuldan;-imrali-heyeti-olarak-kente-geldik-005.jpgbuldan;-imrali-heyeti-olarak-kente-geldik-006.jpgbuldan;-imrali-heyeti-olarak-kente-geldik-007.jpg

Son Güncelleme: 14.04.2015 00:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.